søndag den 29. januar 2012

Hård teknologi - blød velfærd skriver om

Bjarne Corydon finansminister (S) og Margrethe Vestager, økonomi- og indenrigsminister (R) skriver idag Kronik i JP  under overskriften
Hård teknologi - blød velfærd. Den handler om at digitalisering beviseligt er et stærkt værktøj, der frigør ressourcer til bedre kernevelfærd, men også moderniserer og forbedrer den offentlige service. Borgerne kan betjene sig selv på internettet, så fra 2014 er det slut med breve fra det offentlige med postbuddet.

   

De er så tilsyneladende også godt klar over at det ikke sker af sig selv, og at der skal noget særligt til, hvis vi skal sikre alle har en chance for at begå sig i det digitale samfund. Håber så også at der bliver sat ressourcer af til at vi kan skabe rammerne for at hjælpe dem, der har hjælp behov i det digitale samfund.


Men jeg synes det er dejligt at at de er klar over at bibliotekerne er nøglen til at få hele digitaliseringsstrategien til at lykkedes. "De offentlige myndigheder vil også arbejde målrettet med brugervenligheden i de digitale selvbetjeningsløsninger, så de vil blive stadig nemmere at bruge.

Derudover vil der på biblioteket eller i borgerservicecentret være særlige computere, der er stillet op, så borgeren sammen med en medarbejder stille og roligt bliver hjulpet igennem de digitale selvbetjeningsløsninger, så de, der ikke er trygge eller fortrolige med it, kan få den fornødne hjælp"


Nu skal vi ikke bare svømme over i begejstring over at et par ministre nævner, at der også skal en hjælpe og læringsindsats til. 


Det kræver investering og en ekstraordinær politiske indsats. Det har jeg skrivet mere om her Er det digitale Danmark lig med det arrogante Danm....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar