tirsdag den 29. november 2011

Nye modeller for at købe e-bøger - Politiken.dk


E-boghandlere: Biblioteker forvrider konkurrencen - Politiken.dk

Politiken skriver i deres artikel, "På bibliotekernes udlånstjeneste for e-bøger, ereolen.dk, bliver det muligt at købe bøger". Jeg synes det er en meget naturlig udvikling i forsøg på at finde nye forretningsmodeller. Modeller, der både sikre forfattere og forlag en fornuftig indtjening, samtidig med at der stadig sikres fri og lige adgang til al information gennem bibliotekerne, vel at mærke på et grundlag de offentlige biblioteker kan betale. I et demokratisk samfund er det vigtigt, at bibliotekerne sikre denne adgang for alle borgerne.

Derfor skal der hele tiden arbejds med at udvikle nye modeller, der gør det så nemt som muligt for borgerne at få information og tilegne sig viden.

Se også - "Hvor billig skal adgangen til bøger være, før der ikke er socialpolitiske grunde til at gøre dem gratis tilgængelige på bibliotekerne?" 

LÆS OGSÅ "Udlån af e-bøger: 18,50 kr. per gang"
http://politiken.dk/kultur/boger/ECE1412026/udlaan-af-e-boeger-1850-kr-per-gang/



Senest har Politiken så skrevet om sagen den 28. nov. hvor  direktør i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Jens Thorhauge Biblioteker slår fast at biblioteker og andre offentlige institutioner må ikke tjene penge på bogsalg. Men når læserne køber e-bøger på bibliotekernes e-bogstjeneste, ereolen.dk, tjener biblioteket penge. Derfor skal aftalen laves om.

Det bliver så spændende hvordan denne forretningsmodel udvikler sig, om det også bliver muligt for bibliotekerne at sælge bøgerne eller der skal udvikles en helt anden model.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar