lørdag den 26. juni 2010

ALA 2010 konference i Washington 3 - lidt oplevelser


Når man vandrer rundt I Washington falder det i øjnene, at Amerikanske mænd stort set ikke går i sandaler. Så selvom der er en del myter om amerikanernes påklædning, må man sige, at mændene vælger anstændigt fodtøj, også selvom byen er præget af hedebølge med temperaturer op mod 40 grader. Så i den forbindelse kan de europæiske mænd lære noget.
Jeg har de sidste dage været ude at gå morgentur rigtig tidlig, når byen er ved at vågne og temperaturen er i et niveau hvor man kan holde ud at bevæge sig. På sådanne morgenture oplever man den amerikanske hovedstad på en helt anden og stille vis, med næsten mennesketomme gader. Dog møder man en del letlevende kvinder, der tilsyneladende leder efter kunder omkring forretnings- og kongreskvarteret. Det er lidt mistrøstigt at opleve, at der er en så ”naturlig” sammenhæng mellem verdens ældste erhverv og mænd der deltager i kongresser.

En ting mere jeg har bidt mærke i, er at en del cafeer kan lade deres borde og stole stå ude om natten, uden de er låst fast. Så selvom det det siges at Washington har den højeste mordrate i USA, så er den kriminelle adfærd i forhold til cafemøbler åbenbart lav.

Min tur til Washington er betinget af, at jeg deltager i American Library Association (ALA) 2010 Annual Conference. Jeg deltog også I deres konference sidste år, hvor jeg selv havde et indlæg, men I år skal jeg bare suge til mig og opleve. Det er også mit andet besøg i Washington og byen er en stor oplevelse. Der er ekstremt mange kulturinstitutioner og der er noget for enhver smag. Desværre har vi et lidt stramt program, da en konference som ALA, starter kl. 8.00 og slutter mellem 18-20, hvis der da ikke er aftenarrangementer;-)

Men med et program på 180 sider er der jo også en del der skal nås og heldigvis kan man plukke som man lyster. Så her på dag tre kan vi konstatere, at vi har oplevet lidt andet end kun Washington Convention Center. Selve konferencen sætter også sit tydelige præg på byen, da vi er 25.000 deltagere. Det er en fantastisk stemning, med en meget intens fokus på det faglige og ikke så mange sociale impulsive festligheder som man ofte oplever når der er konferencer i Danmark.
En tur i Chinatown blev der også tid til, her er formanden for Danmarks Biblioteksforening i turiskhumør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar