mandag den 26. juni 2017

Tidens udfordringer for de folkeoplysende aktører

Hvor er aftenskolerne på vej hen? Antallet af aftenskoler er faldet drastisk over de seneste 10 år, og deltagernes gennemsnitsalder stiger. Vil aftenskolerne også i fremtiden spille en central rolle i danskernes fritidsliv – og i så fald hvordan?

Videncenter for Folkeoplysning gennemfører i foråret en landsdækkende undersøgelse blandt alle landets aftenskoler. Hvordan ser landskabet ud i 2017? Hvordan kan store oplysningsforbund og mindre aftenskoler forny sig og spille en vigtig rolle i det danske samfund? Hvordan spiller aftenskolerne sammen med frivillighed og lokale dagsordener i kommunerne? Hvilke udfordringer deler aftenskolerne med andre aktører på det folkeoplysende område?

På Folkemødet 2017 afholdt Videncenter for Folkeoplysning to debatter om aftenskolernes fremtid som folkeoplysende aktører i det danske samfund med udgangspunkt i deres undersøgelse. 

Du kan høre hele debatten her podcast fra sessionen Til sidste i optagelsen kan du høre Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden komme med en ret skarp analyse af hvorfor bibliotekerne er i synch med brugerne 

Titlen for debatten var ’Godnat til aftenskolerne? Har aftenskolerne en fremtid?

Deltagerne var
• Hanne Lundgren Nielsen, festival- og eventchef for Folkeuniversitetet i Aarhus
• Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden
• Per Paludan Hansen, formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd
• Henriette Bjerrum, chefanalytiker hos Videncenter for Folkeoplysning
• Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening

Ingen kommentarer:

Send en kommentar