lørdag den 17. juni 2017

Den der råber lyver – Mediebrugerens manual til løgnens tidsalder #FMDK

Chefredaktør på Zetland Lea Korsgaard har skrevet "Den der råber lyver – Mediebrugerens manual til løgnens tidsalder" som sætter spot på medieudviklingen i det, nogen kalder ”det postfaktuelle samfund”. Den er udkommet i et samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, som samtidig har lanceret en nem guide til at spotte Fake News. Men som Lea Korsgaard skriver i sin bog er fake news "ikke bare et anliggende for Facebooks algoritmer eller Trumps erklærede krig mod ‘mainstream-medier’. Hvad der er på spil i den nye medievirkelighed, er snarere noget fundamentalt i en meningsfuld tilværelse, nemlig den tillid, som fæstner ethvert menneske i et forpligtende fællesskab."
Hvilke rolle spiller biblioteket i den kontekst, både som indgang til viden og information, men også som klassiske dannelsesinstitution?

Læs også Hvorfor har jeg altid ret? En aften i det digitale ekkokammer 
Fra Danmarks Biblioteksforening har vi sendt 10.000 af bøgerne ud til Danmarks Biblioteker, som bruger dem til at sætte spot på den nye medievirkelighed og bibliotekernes funktion i at gøre mennesker i stand til at spotte fake news. 

FOLKEMØDE: Den der råber lyver – Mediebrugerens manual til løgnens tidsalder
Danmarks Biblioteker har også sat emnet til debat på Folkemødet Lørdag 17. juni kl. 10:30-11:10 lige midt i Folkemødet på Allinge Bibliotek.

Her kan du opleve chefredaktør på Zetland Lea Korsgaard og bibliotekschef I Kolding Pia Friis i samtale med biblioteksforeningens direktør Michel Steen-Hansen.

Vi deler bogen ud efter debatten og Lea signerer.
Du kan hente bogen digitalt  EPUB-FIL HER

Det er også en optakt til debat med bl.a. kulturministeren på Allinge Bibliotek lørdag 17. juni kl. 11:20 - 12:00 om
Public service, fake news og fællesskabets dannelsesinstitutioner  

Hvis ikke du når forbi debatten kan du se Lea Korsgaards 7 gode råd til alle os mediebrugere– lyt til hende og til hinanden som en god begyndelse for den moderne mediebruger og det er jo os alle sammenIngen kommentarer:

Send en kommentar