fredag den 16. juni 2017

Danskerne er bekymret over Google og Facebooks registrering af deres adfærd på nettet viser ny undersøgelse #FMDK

I en helt ny undersøgelse ser Danmarks Biblioteksforening blandt andet nærmere på borgernes oplevelse af at benytte nettet, herunder de sociale medier, i så stort et omfang som det er tilfældet for rigtig mange af os i dag.

Undersøgelsen viser bl.a.: http://www.db.dk/er-du-sikker-på-nettet
  •  71% er bekymret over, at sider som Google og Facebook registrerer og gemmer vores aktivitet på nettet
  • 83% mener der er behov for mere information om, hvordan digitale medier bruger og gemmer vores aktivitet på nettet til at målrette nyheder og reklamer

”Fra politisk side skal der arbejdes på at sikre folk nemme muligheder for at kunne sige fra, når de ikke ønsker at deres private oplysninger bliver gemt" siger Steen B. Andersen (S), kulturudvalgsformand i Aarhus og formand for Danmarks Biblioteksforening på baggrund af undersøgelsen, og fortsætter:

”Danmark er et af de lande, hvor digitaliseringen generelt og den personlige brug af de digitale muligheder for alvor er slået igennem. Det giver en masse fordele, men undersøgelsen dokumenterer også, at borgerne bliver stadig mere bevidste om de negative sider, som det digitaliserede samfund også fører med sig.

At der gemmes private oplysninger når vi benytter nettet er der tydeligvis stor bevidsthed om, men det er overraskende, at behovet for mere information om hvordan private oplysninger gemmes er så stort, som undersøgelsen her viser.”

Bibliotekerne er allerede gået i gang med at klæde borgerne på, til at færdes mere sikkert på nettet. I samarbejde med Forbrugerrådet TÆNK er kampagnen ”Sikker når du klikker” blevet iværksat, og biblioteker i hele landet er med til at sætte fokus på de mange gode råd til sikker internetfærden, som kampagnen fortæller om.

På Folkemødet har Danmarks Biblioteker fokus på emnet når de inviterer til debat 16. juni 15:00 - 16:00

Hvordan sikrer vi borgernes digitale tryghed?

Vi er online konstant. Men hvem har egentlig ansvaret for vores datasikkerhed og digitale dannelse?
Beskrivelse:
Vi er næsten alle online hele tiden. Den offentlige borgerservice er digital, over halvdelen af befolkningen får deres nyheder fra Facebook, og vi accepterer gang på gang alenlange betingelser, hvor man skal afgive personlige data som modydelse. Når vi færdes på nettet, efterlader vi os spor, som kan udnyttes kommercielt og måske bruges imod os. Hvem har egentlig ansvaret for befolkningens datasikkerhed og digitale dannelse? Hvordan sikrer vi befolkningens privatliv på nettet? Hvordan uddannes borgerne bedst til at passe på sig selv og deres data? Og hvor står de kommercielle online-tjenester, når det kommer til borgernes privatliv og datasikkerhed?
Deltagere:
Tine Jørgensen, Formand, Bibliotekarforbundet. Anette Høyrup, Seniorjurist, Forbrugerrådet. Ole Kjeldsen, Teknologi- og Sikkerhedsdirektør, Microsoft. Pernille Tranberg, Founder advisor and speaker, Digital Identity. Lea Wolffbrandt, Bibliotekar, Rønne Bibliotek.


Kampagnen ”Sikker når du klikker” bliver også præsenteret på Folkemødet, når Forbrugerrådet

TÆNK i samarbejde med Bornholms Biblioteker den 16. juni kl. 12.00 gennemgår kampagnen på et møde på Allinge Bibliotek.

”Behovet for mere oplysning om nettets håndtering af vores private oplysninger understreges også af det faktum, at over halvdelen af danskerne er bekymrede over, at sider som Google og Facebook registrer og gemmer vores aktivitet på nettet, som undersøgelsen også har vist.” siger formanden for Bibliotekarforbundet Tine Jørgensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar