fredag den 23. marts 2012

Lektier-online kåret som vinder af Velfærdsprisen 2012


 

"Statsbiblioteket er med Lektier-online kåret som vinder af Velfærdsprisen 2012," skriver Computerworld, der også er blandt jury-medlemmerne. Tillykke, jeg synes det er rigtig godt gået og viser hvordan bibliotekerne er fantastiske til at udvikle services i den virtuelle verden. Bibliotekerne er gode til at finde løsninger som er relevante for en gruppe brugere, som er online og finde rationalet ved at gøre det i en fælles national kontekst.

Chefredaktør Line Ørskov lægger i begrundelsen vægt på: 


-at det er en særdeles brugervenlig løsning, der tilbyder effektiv lektiehjælp i flere fag via chat, videochat og whiteboards.

-at løsningen tager udgangspunkt i de unge som aktive digitale borgere og inddrager civilsamfundet på en nyskabende måde ved at frivillige får mulighed for at tilbyde lektiehjælp."

-at løsningen et socialt perspektiv med en primærmålgruppe blandt tosprogede i udsatte boligområder

Digitaliseringsprisen 2012 
Digitaliseringsprisen 2012 blev uddelt i to kategorier: "Effektiviseringsprisen" og "Velfærdsprisen." Det var sidstnævnte  Lektier-online  vandt.

I alt var 45 projekter i kamp om priserne, som er et initiativ fra Finansministeriet, Danske Regioner, KL, KMD, HP, CEDI og Rambøll Management Consulting.

Formålet med priserne er at "øge opmærksomheden om succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor".

Første gang prisen blev uddelt var i 2004. Læs mere om tidligere vindere.
 
Dommere
Priserne uddeles på baggrund af bedømmelser fra en uafhængig dommerkomite bestående af:

Jørgen Kristensen Rasch, formand for KITA og digitaliseringschef i Egedal Kommune

Line Ørskov, chefredaktør, Computerworld

Morten Bangsgaard, adm. direktør, IT-Branchen

Nikolaj Lubanski, prorektor, Professionshøjskolen Metropol
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar