mandag den 27. juni 2011

Social OPAC 7 #ALA11

Lidt nørdet snak, for de der vil inddrage sociale teknologier I deres sites og OPAC frisk fra American Library Association 2011 Annual Conference in New Orleans..

Lige som i Danmark er der i USA fuld knald på at bygge sites i DRUPAL. The San Mateo County har gjort dette og samtidig har de brugt en speciel OPAC, der giver brugerne en mulighed for direkte adgang til alle materialerne og muligheden for at respondere direkte ved f.eks. at tagge eller skrive anbefalinger.

Workshoppen jeg deltog i havde titlen:

The Library eBranch: More than Just a Website
The San Mateo County Library launched a brand new eBranch (smcl.org) on April 12, 2010. This presentation will explain the evolution of the eBranch, lessons learned the first post-launch year and implementation of SOPAC, the Social Opac. Other topics include: choosing a CMS (and why we chose Drupal); vendor selection; our favorite features; engaging staff in content development; and improving the user experience.

The San Mateo County Library har opbygget deres nye site I DRUPAL. De har I denne site indtænkt en masse sociale teknologier, som Flickr-, event-og book carousel, samt indbygget blogs, så personalet kan lægge elementer ud og være i dialog med brugerne. Det er der også flere der forsøger sig med i Danmark, teknologien er der jo, så skal vi bare være bevidste om hvordan vi bruger den.

Men udover dette har de også taget en ny OPAC i brug, som altså er en Social OPAC (SoPAC), der giver brugerne en nem mulighed for at lave egne profiler, næsten gennem ”Single sign on” og lave egne bruger profiler, samt berige materialerne med tags, anmeldelser, anbefalinger, kommentarer og ratings. Og det er ikke kun henvisninger til materialer som man så kan bestille der er mulighed for, nej der er fuldtekst e-bøger, lydbøger og hvad man nu ellers efterspørg. Og direkte fra deres hjemmeside, når man først er logget ind én gang.

Det virker og brugerne er tilsyneladende vilde med det. Det bør vi nok dyrke lidt mere i Danmark.

Du kan se mere om den sociale OPAC her www.thesocialopac.net

Og se et par sider der bruger den

http://www.darienlibrary.org/

www.smcl.org

Ingen kommentarer:

Send en kommentar