onsdag den 29. juni 2011

Dans and Inaugural Banquet at ALA Annual Conference 2011 - 10 #ALA11

Som de fleste store konferencer slutter American Library Association Annual Conference også med en middag. Det er en såkaldt "black tie dinner", hvor alle bestyrelsesmedlemmerne deltager sammen med særligt indbudte, så det er kun 150 af de 30.000 deltager der er med til den. Som dansker mærker man virkelig de kulturelle forskelle og middagen understregede også at fastfood er opfundet i USA. Fra vi sattes os ved bordet til vi havde afslutter de 3 retter gik der 38 minutter. Vi brugte så heller ikke tiden på pjat som at skåle og lignende, da det jo ikke er noget man gør i isvand. Men det er fantastisk at opleve deres tilgang til denne event. For det er en event mere end en middag. Hele deres nyvalgte bestyrelse bliver præsenteret og kommer vandrende med ledsager ned genne rummet på den røde løber for at tage opstilling foran scenen. Man kan virkelige mærke prestigen i at være valgt til bestyrelsen i den amerikanske biblioteksorganisation.

En af grundende til at middagen skal overstået så hurtigt er ikke kun deres hang til ”fast food”, men fordi den nyvalgte præsident kommer med sin tiltrædelsestale. Den nye president er Molly Raphael, tidligere direktør for Multnomah County Library i Portland. Hendes tema er “empowering Voices”, altså at vi skal være tydelig i at fortælle at bibliotekerne gør en forskel og de er nødvendige. Hun fortalte bl.a. om en ingeniør som havde skrevet til hende.

Han havde gået i gymnasiet men ikke klaret sig så godt og havde ikke opfyldt kravene i fysik og matematik for at komme på universitetet. Så var han gået på det lokale folkebibliotek, begyndt at søge på det pensum han skulle lære og fået hjælp af personalet. Kommet i gang med at læse op og til sidst opfyldt kravene. Han havde skrevet tak til hende, tak for at han var kommet videre, tak for at han havde fået en karriere og at han ikke var kommet dertil uden bibliotekerne og personalets hjælp.

Den historie om mange andre om hvordan bibliotekerne er den institution der er grundstenen i videnssamfundet og gør folk i stand til at komme videre og klare sig selv, skal hele tiden fortælles, specielt i den tid med økonomisk krise. Molly Raphael er tydelig I sit budskab og høstede store klapsalver.

Når middag og tale er overstået spilles der op til dans, det vil sige overgangen er meget pludselig og pludselig er alle på gulvet og danser i deres helt egen rytme eller til tider i en indøvet fælleshed. Det går også rimelig hurtigt, for festen skal jo slutte senest kl 23.00 – virkelig en oplevelse. Vi forlod den eftermiddagen, da vi ikke lige kendte rytmen de dansede efter, men fik snakket med en del fra den store verden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar