lørdag den 25. juni 2011

Fantastisk levende fortælling - American Library Association Annual Conference 2 #ALA11

Jeg fortalte i sidste blogindlæg, at jeg skulle opleve den amerikanske forfatter, blogger, foredragsholder og youtube projektmager Dan Savage. Han har lavet et projekt som biblioteker og andre informationsvirksomheder bør dykke ned i, fordi det viser hvordan man kan bruge de sociale medier til at nå nye målgrupper og få hvordan det med enkle midler kan lykkedes at få mange mennesker til at bidrage med indhold.

Dan Savage fortalte med stor indlevelse om sit og sin mands (som han sagde "i Canada er det min mand, men i USA er det min kæreste indtil loven måske ændres) projekt It Gets Better.

Et projekt han har skabt for at forhindre selvmord blandt unge homoseksuelle. Der lå både personlige oplevelser bag, egen seksuel preference, men specielt havde en historie om en ung homoseksuel der havde begået selvmord pga. mangelende forståelse fra omgivelserne indtryk. Projektet går i alt sin enkelthed ud på at formidle voksnes gode erfaringer med at være en seksuel minoritet gennem youtube videoer http://www.itgetsbetter.org/

Det var en så rørende historie om hvordan unge med homoseksuel orientering moppes og ikke har mulighed for at få information om, at der er andre der har det lige som dem eller som faktisk har fået et rigtig godt liv med deres seksualitet selvom det måske også har mødt modstand i deres liv. Den manglende information kan måske være svær for en dansker at forholde sig til, men i USA er det ikke ualmindeligt, at man på grundskoler og ungdomsuddannelser ikke har nogle bøger eller informationsmaterialer om det at være homoseksuel, ligesom man ikke undervises i sådanne emner, ihvert fald synes Dan det var påfaldende at han aldrig var inviteret til at tale på en gymnasial uddannelse, når han havde holdt hundredevis af foredrag for unge andre steder bl.a. på universiteterne.

Hans pointe er at vi ved at give information og fortælle at ikke allle er ens kan give folk muligheder i livet de ellers ikke troede de havde. Se selv nogle af de over 5000 videoer projektet indeholder. F.eks. også om den forståelse det har skabt mellem børn og forældre. Forældre som ellers har været tæt på at udstøde deres børn af familien.

Det handler om hvad adgangen til information kan gøre for mennesker og for det at kunne leve sit liv. Men så enkle midler som youtube og et kamera kan man sprede informationer og skabe et bedre liv ...IT GETS BETTER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar