fredag den 24. juni 2011

New Orleans - American Library Association Annual Conference 1#ALA2011

I disse dage er jeg i New Orleans. En fantastisk levende og festlig by. I centrum mærker man ikke at byen for få år (august 2005) siden var total oversvømmet efter orkanen Katrina. Det da først møder en er et anderledes USA, hvor man fornemmer en næsten caribisk stemning, hvilket understreges af deres cajun køkken. Der er bare fyldt af små restauranter med kvalitet til næsten ingen penge set med danskerøjne.

Min tur til New Orleans er betinget af, at jeg deltager i American Library Association (ALA) 2011 Annual Conference http://alaannual.org/content/conference-overview . Jeg har tidligere deltaget i deres konference, og også selv haft indlæg, men I år skal jeg bare suge til mig og opleve. http://biblioteksdebat.blogspot.com/2009/07/redefining-library-in-political-context.htmlJeg vil starte med lidt stemningsbilleder før jeg i ugens løb bliver mere faglig/nørdet og jeg vil også løbende lægge fotos ud. Og så bliver det nok på en skønsom blanding af engelsk og dansk, men vi starter på mig modersmål.I år deltager formanden for Danmarks Biblioteksforening Vagn Ytte Larsen og jeg. Han vil også dele oplevelserne på sin blog. http://vagnytte.blogspot.com/ .Vi ankom i går og var lidt groggy efter at have rejst i 24 timer, men efter nogle timers søvn kaldte byen.Jeg startede min dag tidligt, men at vandre bymidten igennem, for lige at danne mig et overblik. Og jeg faldt sgu øjeblikkelig for dens caribiske stemning, med rækker af huse på et par etager og verandaer på førstesalen ud til gaden og masser af grønne planter, der fylder dem. En by der er skabt til udeliv, hvilket nok er meget fornuftigt, da vi på denne årstid har en gennemsnitstemperatur på 35 grader.

Noget af et chok, når vi bevæger os ind i det enorme konferencecenter som er airconditioneret ned til 20 grader, så man skal passe på og have ekstra tøj med.Vi indtog konferencecentret om eftermiddagen og blev indskrevet før det blev tid til at opleve det fantastiske cajun køkken byen byder på - man kan næsten ikke undgå østers og så til under 10 kr. stykket kan man næsten ikke tillade sig at sige nej. De fås i alle afskygninger fra helt friske og rå til panerede dybtstegte.Men med et program på 320 sider er der jo også en del der skal nås og heldigvis kan man plukke som man lyster. Så her på dag to vi konstatere, at vi dog også får oplevet lidt andet end kun Washington Convention Center. Selve konferencen sætter også sit tydelige præg på byen, da vi er over 25.000 deltagere. Det er en fantastisk stemning, med en meget intens fokus på det faglige og ikke så mange sociale impulsive festligheder som man ofte oplever når der er konferencer i Danmark.I aftes blev middagen indtaget i Bourbon Street. Vi blev fanget midt i et kæmpe skybrud og valgte bare den nærmeste cajun restaurant (Felex’s) som var en undseelig restaurant. Vi blev bænket og fik hurtigt lidt skaldyr på bordet og en øl. Det var fantastisk at se hvordan en flok lokale unge mænd stod ved baren og drak en del øl, men samtid spiste de hele tiden og primært østers. Det ville man nok ikke opleve i Danmark, både på grund af de høje priser på sådan spise og så står unge mænd bare ikke i baren og spiser – særlig ofte.

Faldt over en forretning på havnefronten med denne reklame som min formand synes var rigtig god.Dette var bare lige de første indtryk fra en dag i byen, som også på min morgentur i morges bød på overraskende charme på det gamle franske marked helt ud til Mississippi-floden.Men nu går det for alvor i gang med konferencen. Og i morgen er der program fra kl. 08.00 til 20.00 men det er jo også lørdag ;-)I øvrigt kan man selv løbende følge konferencen her http://americanlibrariesmagazine.org/ala11......og så er der altså bare festligt hvor end man går i bymidten...Min næste oplevelse vil være:
DAN SAVAGE is the author of the syndicated column, "Savage Love," and the Editorial Director of The Stranger, Seattle’s weekly newspaper. Last fall, Savage and his husband, Terry Miller spearheaded the "It Gets Better" campaign by downloading a video on YouTube after a rash of gay teen suicides: youths who took their own lives because of bullying. Six months later, www.itgetsbetter.org has evolved into a nonprofit organization and a national movement, with over 10,000 videos and growing. President Barack Obama, The Salt Lake City Library, Free Philadelphia Public Library, politicians such as Secretary of State Hillary Clinton, British Prime Minister David Cameron, and celebrities like Tim Gunn, Ellen DeGeneres are just a few videos that created videos.The book IT GETS BETTER: Coming Out, Overcoming Bullying, and Creating a Life Worth Living, edited by Dan Savage and Terry Miller was released in March.In addition to his frequent appearances on CNN, MSNBC, Real Time With Bill Maher, and The Colbert Report, Savage is a regular contributor to public radio's This American Life. He is the author of several books, recently attended a White House press conference on bullying and is currently working on a pilot with MTV.Dan Savage will sign copies of It Gets Better at the conclusion of the Opening General Session.


Du kan se hvad jeg fik ud af det her Fantastisk levende fortælling - American Library Association Annual Conference 2 #ALA11

1 kommentar:

  1. ALA byder, som Michel skriver, på det mest fantastiske i front på biblioteksområdet kombineret med engagement, entuiasme -en spændende conference venter os.
    I øvrigt dejlige billeder

    SvarSlet