onsdag den 5. april 2017

Hvad er god litteraturformidling? Konference på Christiansborg

Hvad er god litteraturformidling? Hvordan kan interessen for litteratur øges? Og hvilken rolle bør forfattere og bogverdenens øvrige aktører spille i denne sammenhæng? Hvad kan der gøres politisk for at fremme formidlingen af litteratur i samfundet? Sådan lyder hovedspørgsmålene til politikere og litteraturfolk ved en litteraturkonference, som afholdes på Christiansborg den 5. april fra kl. 12.30 -16.00. Konferencen er arrangeret af Dansk Forfatterforening med støtte fra Danmarks Biblioteksforening.

Jeg skal selv deltage i en  paneldebat, hvor vi hver i sær skal komme med svar på følgende og temmelig udfordrende spørgsmål:
* Hvad skal der til, for at få flere til at læse litteratur?
* Hvordan formidler man litteraturen bedst muligt?
* Hvordan kan biblioteker, boghandlere, forlag og medier gøre en indsats for at øge interessen for litteratur og for at formidle litteratur?
* Hvad er god litteraturformidling – efter din mening?

* Hvordan kan forfatterne bidrage til den bedst mulige litteraturformidling?
Jeg  glad for at forfatterforeningen og biblioteksforeningen samarbejder om at sætte litteraturformidlingen på dagsordenen inde på Christiansborg. At netop landets største litteraturformidler biblioteket indgår i det forpligtende samarbejde med alle de som skaber alt litteraturen; forfatterne er en kerne i hvordan vi udvikler fremtidens litteraturformidling til gavn for os alle, også de som i dag ikke er klar over hvilket potentiale litteraturen har.

Det bliver også interessant at høre en række af folketingets kulturordførere indgå i debat med bl.a. formanden for Danmarks Biblioteksforening om hvad der kan gøres politisk for at fremme formidlingen af litteratur i samfundet

Jeg glæder mig også til at dele resultaterne af dagens konference.

Læs også: Du er hvad du læser, men læser Danmark?PROGRAM
13.00 - 13.05 : VELKOMST

v. Jakob Vedelsby, formand for
dansk forfatterforening

13.05 - 13.15: OPTRÆDEN  
forfatter Lulu Marie


13.15 - 14.15: DEBAT
Jakob Kvist, direktør for People’s Press, Klaus Gjørup, ejer af forlaget Wunderbuch, Lise Vandborg, leder af Litteratursiden, Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening, Pernille Kjær Stenstrøm, boghandler, Kristian Ditlev Jensen, forfatter og folketingskandidat samt Helene Forsberg fra Læseforeningen.

14.15 - 14.45: PAUSE

14.45 - 14.55: OPTRÆDEN forfatter jens blendstrup

14.55 - 15.55: DEBAT
Rasmus Nordqvist (Alternativet, Politisk ordfører, Kulturordfører mv.)
Alex Ahrendtsen (Dansk Folkeparti, Kulturordfører mv.)
Christian Juhl (Enhedslisten, medlem af Kulturudvalget + en række ordførerskaber)
Steen B. Andersen (Formand for Danmarks Biblioteksforening, Socialdemokrat og formand for Kulturudvalget i Aarhus Byråd) 


15.55 - 16.00: AFRUNDING

v. Jakob Vedelsby


Sidste efterår afholdt kulturstyrelsen i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening en større konference om emnet, hvor der kom mange gode input, dem kan du se mere om her

FOLKEBIBLIOTEKERNES LITTERATURFORMIDLING I FREMTIDEN 12. OKTOBER 2016


Link til oplægget om: Bogens kredsløb


Link til oplægget om: Litteraturformidling - hvad kræver det af bibliotekerneIngen kommentarer:

Send en kommentar