onsdag den 26. marts 2014

DB årsmøde 2014 #åmdb2014 - stedet hvor kulturpolitikere og fagfolk mødes

I morgen starter en af de store kulturpolitiske begivenheder når op mod 500 fagfolk og kulturpolitikere mødes i Vejle.

Det er det traditionsrige DB årsmøde som i år foregår i DGI-huset Vejle.

Årets tema er Biblioteket – rammen om samtalen og jeg er helt sikker på, at mødet vil danne rammen om rigtig mange udviklende samtaler. 

Jeg kan ikke lade være at tænke på Hal Koch, som også var den første jeg citerede da jeg startede denne blog i 2007.
”DEMOKRATI er ikke bare en styreform. Demokrati er samtale. Det er en måde at handle på. En måde at omgås andre mennesker på, hvor respekten for individet, fællesskabet omgivelserne og samfundet er helt centralt. Og hvor fordommene lader sig udfordre, og argumenterne flytter holdninger”
Netop det citat karakteriserer for mig biblioteket, som den institution der danner rammen om borgernes møde med hinanden og hele samfundet, når det fungerer bedst. Det vil vi gerne sætte fokus på på DB årsmøde. Bibliotekets betydning som rammen om samtalen, hvad enten den er borgerne imellem, fordi biblioteket er det lokale mødested eller det er med informationseksperten, med politikeren, men kunsten, men det offentlige, men........ja der er mange muligheder og meget få grænser for hvordan samtalen kan foregå og med hvem på biblioteket. Kom selv forbi og tag del i samtalen


Hvis du ikke skal med til Vejle, kan du følge os på vores livestream på twitter #ÅMDB2014 eller vores youtubekanal Biblioteksforeningen eller på vores site db.dk hvor alle oplæg og pressemeddelelser løbende bliver uploaded.

Se hele konferencens Program

Du kan nok også følge mine oplevelser via biblioteksdebat.dk 

Tag alle informationer om DBs årsmøde 2014 med dig hvor du end er. Scan QR-koden herover med din smartphone eller tablet, og få alle oplysninger om DBs årsmøde 2014 præsenteret direkte på dine mobile enheder.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar