tirsdag den 9. april 2013

FOLKEBIBLIOTEKET - ET MODELPROGRAM TIL TIDEN


I dag skal jeg til MIDTVEJSKONFERENCE FOR MODELPROGRAM FOR FOLKEBIBLIOTEKER. Det glæder jeg mig til, selvom det nok hverken er den statlige titel eller det lidt konforme program der tænder mig, men selve setup'et om at lave modelprogram. En tænkning der i den grad er fremtidsorienteret. For hele ideen er at skabe modeller for bygninger, der kan danne rammerne for fremtidens borgere og deres behov for de forskellige services som bibliotekerne rummer. Det er kulturstyrelsen der står bag og de beskriver selv at modelprogrammet skal fungere som udgangspunkt for byggeprogrammering af folkebiblioteker i de danske kommuner, ligesom det skal bidrage til at kvalificere vigtige diskussioner om, hvordan biblioteker kan arbejde med deres bygninger, indretning og egen praksis i forhold til at matche borgernes og samfundets behov.

De påpeger derfor at de med en vis ret kan sige, at det er et modelprogram til tiden.

Jeg har tidligere skrevet om programmet, og hvordan vi har prøvet at indtænke det i et samarbejder omkring Tænketanken Fremtidens Biblioteker.

Jeg var selv så heldig, at få lov at komme med oplæg til kulturstyrelsens Kick Off konference på vegne af Tænketanken Fremtidens Biblioteker.
  • Se oplægget om Folkebibliotekernes aktuelle udfordringer 
Som oplæg til dagens midtvejskonference stiller Kulturstyrelsen et centralt spørgsmål;

Er du i gang med eller forbereder du en større forandringsproces på jeres bibliotek?

Og svarer "Så er du ikke alene". Lige i denne tid påbegyndes en række større projekter vedr. nyindretning, ombygning og nybyggeri rundt omkring i danske kommuner. Næsten to ud af tre adspurgte kommuner har således aktuelle planer om at gennemføre større forandringstiltag, og mere end to ud af tre har inden for de seneste to år gennemført større forandringstiltag på deres folkebiblioteker.

Der er altså gang i den ude i kommunerne og det er spændende at følge om bibliotekerne også i sin arkitektur bliver centrum for det lokale kulturliv i kommunerne. SE PROGRAM FOR MIDTVEJSKONFERENCE 
LÆS OGSÅ: Biblioteksdebat: Nyt blik på bibliotekets rumKulturstyrelsen har igangsat en proces om at skabe ”MODELPROGRAM FOR FOLKEBIBLIOTEKER - NYT BLIK PÅ BIBLIOTEKETS RUM”. Det er et projekt som Tænketanken Fremtidens Biblioteker samarbejder med, ...

Men tjek selv projektets flotte og lidt statiske hjemmeside ud:Ingen kommentarer:

Send en kommentar