mandag den 4. marts 2013

Levende litteraturformidning via augmented reality app


Biblioteksdebat.dk har haft en lille pause, som er faldet sammen med, at manden bag har haft barselsorlov. Men nu er han tilbage og bloggen går i luften igen.

Selvom jeg har haft orlov, har jeg i de seneste uger ikke kunne undgå, at se der skete noget spændende nyt for litteraturformidlingen. På twitterfacebook, andre socialenetværk og sågar aviser er det rygtes at man via app'en bogpris2013 kunne se en ny spændende formidlingsform af litteraturen via augmented reality.

Jeg bliver så lidt stolt over at det er noget som vi i Danmarks Biblioteksforenig har været med til at føde og som vi bruger i forbindelse med læsernes bogpris som vi uddeler sammen med Berlingske. Allerede sidste år påbygyndte vi udviklingen af denne app, hvis ide er at skabe en virtuel og mobil formidling af bogen, uanset om bogen er fysisk eller den er digital. Det synes vi selv er lykkedes ret godt i år, hvor bogen vælter ud af skærmen og giver dig, som læser forskellige indgange til bogen og hele forfatterskabet.

Men prøv det selv.

App'en hedderBogpris 2013, den er gratis og kan både bruges på Android og Apple.
Hent app'en, se anmeldelser og få læse- og lydprøver på de nominerede med dig, uanset hvor du er. Se også eksempler på, hvordan ny teknik giver animationer liv på en helt særlig måde - og så kan du selvfølgelig også stemme på din favorit i app'en.
Sådan gør du
Først skal du installere app'en på din smartphone eller tablet.
Du finder app'en ved at scanne QR-koden her til venstre.
Har du ikke en QR-kode scanner, kan du i stedet søge efter Bogpris 2013der, hvor du normalt downloader apps.
Når du har installeret app'en, så start den, og vælg 'scan bogforside'.
Hold nu din smartphone op foran forsiden på en af de nominerede bøger med kameraet tændt. Du vil efter et kort øjeblik se et bogtræ vokse ud fra forsiden, og små gengivelser af de 10 nominerede bøger vil hænge på bogtræets grene.
Bevæg din smartphone lidt, og se 3D-effekten i fuld udgave. Teknikken bag effekten hedder augmented reality.
Se demonstrationsvideoen øverst på siden, som viser hvordan du kan bruge app'en
Her er forsiderne af de 10 nominerede bøger. Start app'en og scan forsiderne med kameraet i din smartphone - så kommer der liv ...!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar