Gå videre til hovedindholdet

Tænketanken Fremtidens Biblioteker i mediemøllen

Vi har stiftet en TÆNKETANK FOR FREMTIDENS BIBLIOTEKER 

Det er ikke gået stille af, at vi har taget sådan et initiativ, for vi har ramt lige ned i en debat om fremtidens digitale medier og hvordan borgerne skal få adgang til dem via bibliotekerne.
Medierne har taget godt imod lancereingen af Tænketanken.

Hør f.eks. indslag fra Radio 24syv
Klik her


Danmarks Radio bragte nyheden på mange platforme f.eks. i update 

» Klik på billedet for at se et kort indslag om Tænketanken fra DR Update den 19. juni 2012
» Se artikel om Tænketanken bragt i Kristeligt Dagblad den 19. juni 2012 

Det hele startede egentlig med en artikel i Kristelig Dagblad om at vi var i gang med at opbygge sådan en tænketank. Den artikel byggede på en artikel som vi havde bragt i Danmarks Biblioteker.

Denne lille artikel startede mediemøllen, hvor vi kom vidt omkring med budskabet om at biblioteket er en grundpille i demokratiet og med til at styrke videnssamfundet, men der er store udfordringer både digitale forretningsmodeller og med at skabe rum til alle de brogere der strømmer til.

For mig viser en så stor medieinteresse at vi har ramt rigtigt med at igangsætte denne Tænketank. Der har da også efterfølgende været rigtig mange tilkendegivelser over for mig og for Danmarks Biblioteksforening om at det var et godt initiativ.F.eks. skrev vores kulturminister Uffe Elbæk skriver om vores Tænketank den 24 juni i Politiken.

"Der er simpelthen ikke er tid til at sidde og vente på, at andre kommer med løsningerne på ens problemer.

Det har bibliotekerne forstået. Derfor er Danmarks Biblioteksforening, Danmarks Forskningsbiblioteksforening, Kommunernes skolebiblioteksforening og Bibliotekschefforeningen gået sammen om initiativet 'Tænketank om Fremtidens Biblioteker'.

Et initiativ, som fortjener stor ros, fordi det signalerer en pragmatisk måde at gå til områdets udfordringer på."DR P1 

"Bibliotekerne har længe famlet sig frem i den digitale tidsalder, og for nylig fik deres nye gratis musiktjeneste kritik for ikke at give nok penge til kunstnerne. Nu skal en ny tænketank finde ud af, hvad bibliotekerne skal satse på i fremtiden. "
Tænketanken i medierne
» DR Update
» DR P1 morgen
» Radio 24syv
» dr.dk
» Kristeligt Dagblad
» Politiken
Udsendte nyhedsbreve
Det strømmer også til med ansøgninger til den stilling vi har slået op.
Søg den eller del, hvis du kender den rigtige til en sådan stilling.

Tænketankleder søges

Skarp tænker med flair for projekter og fundraising søges som leder af tænketank m.m.
Læs mere

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hør, hvorfor børn, der vokser op med bøger, klarer sig bedre senere i livet

Kulturmagasinet  KRÆS - RADIO4   (kl. 14.00-15.00) skal i dag handle om hvorfor det er vigtigt at børn læser.  Ikke kun fordi det er fedt at læse gode historier, men fordi n y forskning bekræfter, at tilgængelige bøger i hjemmet hjælper børn til at læse mere, blive bedre læsere og bedre uddannet senere i livet. Og har børnene ikke adgang til bøger i hjemmet er det vigtigt at de får adgang via andre institutioner som biblioteker. Det budskab udfolder sig i en samtale mellem Ea Hoppe Blaabæk, post. doc KU, Michel Steen-Hansen direktør i Danmarks Biblioteksforening og værten "kulturjunkien" Maja Hald.   Hør det her  Det hele tager sit afsæt i Ea Hoppe Blaabæk ph.d.-afhandling om, hvordan forældre giver kulturel, social arv videre til deres børn. Den er også blevet fyldigt omtalt i Kristeligt Dagblad  I   Kristeligt Dagblad   artikel skriver det også at afhandlingen punkterer en, for avisen og tilsyneladende også forskeren, udbredt myte om bibliotekerne som kulturelle fyrtårne

Når folkeskoler og folkebiblioteker bruger hinanden

I sidste uge efterlyste jeg gode eksempler på samarbejder mellem Folkebiblioteker og Folkeskoler og det er strømmet ind. Tak for det.  Det er også startskuddet på  Danmarks Biblioteksforening temaside om Folkebibliotekerne og den nye folkeskolereform, som du kan se og bidrage til på db.dk/folkeskole Jeg har lavet et kort oplæg til det "Dialogmøder om den åbne skole" som undervisningsministeret afholder i dag og alle de eksempler jeg kommer med vil indgå i DB's tema. Til præsentationen har jeg også fået hjælp af Signe Jarvad Chef Københavns Biblioteker - Kultur Valby, som har arbejdet systematisk med de københavnske bibliotekers læringsindsat i forhold til folkeskolen.  Vores fokus vil være understøtteden undervisning  som det udtrykkes i den nye folkeskolereform. På længere sigt vil DB lavet et inspirationskatalog til alle landets biblioteker, skoler og kommuner om hvordan vi kan udnytte de forskellige kompetencer vi besidder til gavn for eleverne og vide

Regeringen vil bruge 130 millioner på at genoplive døde bymidter i 'donut-byer' - biblioteket er en oplagt hjertestarter

Regeringen lancerer i dag en forsøgsordning, hvor 10 byer i landet skal deles om 130 millioner kroner. De skal bruges på, at bymidterne skal genopfinde sig selv og få livet tilbage, forklarer indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad (S). - Jeg tror det er vigtigt at kigge på, hvilke andre ting man kan gøre for at gøre det attraktivt for folk at opholde sig i midtbyerne, siger han til DR . I den sammenhæng kan kultur og specielt biblioteker spille en afgørende rolle, hvis man skal modvirke den såkaldte DONUTEFFEKT. I Donut-byer er der befolkningsvækst i forstæderne, og folk i forstæderne tager ikke længere ind til byen for at handle, fordi de handler på nettet, i storcentre eller i de større byer, hvor de har arbejde. Denne effekt ses i de små og mellemstore byer, hvor man endnu ikke har fundet en løsning på problematikken. I sådanne byer kan kultur og kreativ udnyttelse af bymidten spille en særdeles vigtig rolle Det ligger i forlængelse af regeringsudspillet fra sidste år "Tætte