onsdag den 13. juni 2012

Mød bibliotekene på Folkemødet

Tag del.....

Bibliotekerne spiller en vigtig rolle for udviklingen af videnssamfundet og de spiller fortsat en vigtig rolle for demokratiet. Derfor er det også naturligt, at de er til debat på Folkemødet på Bornholm, hvor det politiske Danmark mødes i denne uge.

Danmarks Biblioteksforening er med og jeg skal selv deltage som oplægsholder i nedenstående arrangementer og så vil jeg forsøge at komme til så mange debatter som mulige og sætte biblioteket på dagsordnen. 


En verden uden biblioteker. Tag med på endystopisk kulturrejse med Google og Bilka som rejseguider


15/6 2012 20:00 - 22:00
Type af arrangement:
Debat

Sted:
Høiers Iscafé

Resumé:
Vi siger, at biblioteker sikrer fri og lige adgang til viden og kultur og at de er en hjørnesten i et demokratisk samfund. Men hvad, hvis de aldrig havde eksisteret?


Jeg er helt sikker på vi kommer til at snakke meget mere om den aktuelle og meget varme debat om Skader de offentlige biblioteker musikforretningen? og hvordan vi finder balancen 


Beskrivelse:
Var oldtidens skrifter gået tabt, havde studerende gennem århundreder forgæves søgt information og viden og var Anker Jørgensen aldrig blevet til noget uden folkebiblioteket i Ølandshuset? Hvor var du selv gået hen, da du som nysgerrigt barn ville vide alt om slanger eller læse Liv og Alexander for 10. gang? I denne debat forestiller vi os, hvordan verden ville se ud, hvis biblioteket ikke fandtes. Er et samfund uden biblioteker et samfund, hvor Google bevarer kulturarven, hvor Bilka bestemmer udvalget af godnathistorier, og hvor skiftende magthavere udvælger den viden, vi skal have adgang til? De unge kaster sig frådende over Zlatan-biografien som e-bog, indvandrerpigerne bruger biblioteket som frizone og store kulturhuse tager pladsen fra de små biblioteker i udkanten. Er biblioteket anno 2012 værd at kæmpe for?
Deltagere:
Dennis Nørmark, antropolog forfatter og samfundsdebattør. Mette Bom, skribent og hverdagsfeministisk radiovært, Radio 24syv. Michael Jeppesen, journalist og moderator. Pernille Drost, formand, Bibliotekarforbundet. Michel Steen-Hansen, direktør, Danmarks Biblioteksforening.Biblioteket og det digitale samfund


Dag:
17/6 2012 09:00 - 11:00

Sted:
Biblioteket

Stedbeskrivelse:
Sverigesvej 1

Alle taler om digitalisering - bibliotekerne gør noget ved det - men hvem skal betale? Giver det mening at tale om fri og lige adgang til information, når vi bliver mødt med et betalingskrav for at få adgang? Hvad må e-bøger og lydbøger koste?


Læs om den aktuelle og meget varme debat om Skader de offentlige biblioteker musikforretningen? 
Beskrivelse:
Alle taler om digitalisering - bibliotekerne gør noget ved det - men hvem skal betale? E-bøger i stedet for trykte bøger, e-post i stedet for breve til og fra det offentlige, fri og lige adgang til alverdens information i elektronisk form. Det er nogle af overskrifterne på de nye udfordringer, som borgere, biblioteker, forfattere og forlag står overfor. Det er ikke gratis at grave sig ned i den fagre nye verdens godtepose. Har vi fået den opdeling af borgerne i et A-hold og et B-hold, som politikere har advaret mod siden 1995? Vil den offentlige digitaliseringsstrategi forstærke en sådan opdeling? Og giver det mening at tale om fri og lige adgang til digital information, når vi bliver mødt med et betalingskrav for at få adgang? Hvad må e-bøgerne og lydbøgerne på nettet koste?
Deltagere:
Michel Steen-Hansen, direktør, Danmarks Biblioteksforening. Jens Thorhauge, fhv direktør i Kulturstyrelsen. Søren Vittrup, forlægger, Audioteket.


 BilledeIngen kommentarer:

Send en kommentar