søndag den 17. juni 2012

Biblioteket og det digitale samfund på folkemødet

I dag starter min dag i P1 på Danmarks Radio kl 8.30 hvor vi skal snakke om hvad jeg som lobbyist for bibliotekerne får ud af sådan et Folkemøde, som vi har deltaget i de sidste tre dage på Bornholm. Det vil jeg skrive mere om senere....

Du kan høre der her 10 min. inde i udsendelsen 
Kultursoendag 1206170830
podcast.dr.dk 

Denne tidlige morgen på solskinsøen, sidder jeg og forbereder den sidste debat jeg skal deltage i, og tænker på hvordan jeg skal evaluerer et arrangement som afholdes en halv time efter evalueringer, men den bliver nok erklæret som succes.


2012-06-17 10.51.22.jpg
Michel Steen-Hansen, direktør, Danmarks Biblioteksforening. Søren Vittrup, forlægger, Audioteket. Jens Thorhauge, fhv direktør i Kulturstyrelsen. 

Biblioteket og det digitale samfund


Alle taler om digitalisering og det skal vi også for bibliotekerne gør noget ved det - men hvem skal betale? Giver det mening at tale om fri og lige adgang til information, når vi bliver mødt med et betalingskrav for at få adgang? Hvad må e-bøger og lydbøger koste?
Alle taler om digitalisering - bibliotekerne gør noget ved det - men hvem skal betale? E-bøger i stedet for trykte bøger, e-post i stedet for breve til og fra det offentlige, fri og lige adgang til alverdens information i elektronisk form. Det er nogle af overskrifterne på de nye udfordringer, som borgere, biblioteker, forfattere og forlag står overfor. Det er ikke gratis at grave sig ned i den fagre nye verdens godtepose. Har vi fået den opdeling af borgerne i et A-hold og et B-hold, som politikere har advaret mod siden 1995? Vil den offentlige digitaliseringsstrategi forstærke en sådan opdeling? Og giver det mening at tale om fri og lige adgang til digital information, når vi bliver mødt med et betalingskrav for at få adgang? Hvad må e-bøgerne og lydbøgerne på nettet koste?
Deltagere:
Michel Steen-Hansen, direktør, Danmarks Biblioteksforening. Søren Vittrup, forlægger, Audioteket. Jens Thorhauge, fhv direktør i Kulturstyrelsen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar