tirsdag den 8. maj 2012

Spotify for bøger

Hver uge udgiver Danmarks Biblioteksforening "Aviserne Skriver" med topaktuelle nyhedsklip fra biblioteksverdenen.

I uge 18 kunne man f.eks. læse:


Digitalt forsøgsbibliotek en kæmpesucces
DR.dk 6. maj 2012
Et digitalt forsøgsbibliotek på nettet er en kæmpesucces - og både ældre og unge har kastet sig over at læse bøger på ipad og smartphone. Ereolen er et samarbejde mellem kulturstyrelsen, bibliotekerne og 2 store forlag, som gør det muligt at låne bøger, helt gratis, på nettet, blot man er registreret som låner sit lokale bibliotek. Projektet styres fra Aarhus Kommunes Biblioteker og har siden 1. november haft over 621.000 besøg - og der er lånt ca. 183.000 ebøger.

Anmeldelse
Meget mere end bøger
Politiken 6. maj 2012
Karsten R.S. Ifversens Anmeldelse af Nan Dahlkild: Biblioteket i tid og rum. Arkitektur, indretning og formidling. Danmarks Biblioteksforening, 352 sider, 350 kroner.
Selv om de ikke længere har monopol på at opbevare viden, bygges der stadig pragtfulde biblioteker. Vægtig bog belyser bibliotekernes forandringer.
www.db.dk/Biblioteket-i-tid-og-rum

Med strømmen
Bogmarkedet 7. maj 2012, flere artikler
Amazon gør det, de engelske biblioteker gør det, og flere og flere mindre internationale tjenester gør det. Streamer bøger. Streaming egner sig perfekt til mobillæsning, ikke mindst for den yngste generation, der er vant til de nye digitale platforme. De engelske biblioteker er begyndt at tilbyde streaming af e- bøger i abonnement, men endnu er der ikke mange store kommercielle streamingtjenester.

Politiken har også skrevet om disse ideer Storforlag vil lave Spotify for bøger - Politiken.dkSelv om teknikken bag streaming af bibliotekernes e-bøger stort set er klar, så er det ikke sikkert, at det er muligt at streame e-bøger ganske snart, men det afhænger bl.a. af om der kan findes finansiering. Konsortiet bag E-reolen har søgt om midler hos Kulturstyrelsen.Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 2012
Fik du det hele med? Se oplæg og film
www.db.dk/presse2012


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar