I dag kan man i Berlingske læse om CISPA-loven er blevet vedtaget, hvilket kan få konsekvenser for hele internettet, også her i Norden, men præsident Obama lover veto.
Jeg har tidligere skrevet om de amerikanske myndigheder forsøg på, at få vedtaget to yderst kontroversielle lovforslag kaldet SOPA (Stop Online Piracy Act) og PIPA (Protect Intellectual Property Act). Det fik selskaber som Google, Amazon, Facebook og Wikipedia til at protestere og tusindvis af mennesker verden over til at bede myndighederne om at stoppe lovforslaget. Det resulterede i, at det blev udsat på ubestemt tid.
Nu er den altså gal igen. Nu er et nyt lovforslag, der går under navnet CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act), imidlertid kommet på dagsordenen hos de amerikanske teknologi-journalister. I modsætning til SOPA og PIPA har dette forslag formået at holde sig under radaren længe nok, og er nu blevet vedtaget af Repræsentanternes Hus, første instans i en længere retsproces.
I Berlingske kan man læse at "Lovens formål er at beskytte amerikanske interesser på internettet, og den er teknisk set en forlængelse af den nationale sikkerhedslov fra 1947, National Security Act. Ifølge forfatteren af loven, republikaneren Michael Rogers, er Kina hovedtruslen, og loven vil kunne hjælpe amerikanerne med at beskytte sig mod internationale angreb. Problemet er selvfølgelig, at formuleringen af loven måske ikke er så konkret, som den bør være, og loven kan derfor hurtigt påvirke hvem som helst.
Loven vil nemlig tillade private selskaber som Facebook, YouTube, Pinterest og Google at videregive alle informationer, de har samlet op om en person, såfremt de bliver bedt om det af et departement. Ethvert departement faktisk, ikke bare sikkerhedsdepartementet eller lignende."
Men en sådan lov kan få konsekvenser for vores måde at tænke både beskyttelse af det enkelte individ og ytringsfrihed på.
Læs hele artiklen her
- Hent link
- X
- Andre apps
Kommentarer
Send en kommentar