mandag den 14. maj 2012

Cory Doctorow: Giv os bøgerne tilbage


Cory Doctorow og mig, i en snak om
normaliseringen af Christiania,
som han var vældig bekymret for.

Vi har lige afholdt konference i København med temaet "Democracy Development in a New Media Environment". En konference om bibliotekernes rolle som demokratiske institutioner i en stadig mere digitaliseret verden. 

Der var mange deltagere fra hele Europa og en ophidset debat om hvordan vi sikre borgerne adgang til information og viden, når bøgerne bliver digitale. Når hverken borgere eller biblioteker kan "købe" selve e-bogen, men kun kan købe licens til at bruge den.......så længe forlaget giver adgang. 

Det var en helt central udfordring som den internationalt kendte  blogger, aktivist og science fiction forfatter Cory Doctorow satte spot på. Cory Doctorow er en markant fortaler for liberalisering af copyrigt lovgivningen og fortaler for Creative Commons licenser, som han selv anvender som forfatter, hvilket betyder at flere af hans bøger er til fri benyttelse. Doctorow mener, at loven om ophavsret bør liberaliseres for at give mulighed for fri deling af alle digitale medier. Han har også slået til lyd for fildeling. Han har mange disciple der følger ham på hans blog www.boingboing.net 

Se mere om konferencen her db.dk/copenhagen2012
Efter Cory Doctorow var der en længere og til tiden ophidset debat, som du kan se her


What's the future for libraries, authors, publishers and booksellers?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar