tirsdag den 29. maj 2012

Åbne biblioteker (med delvis selvbetjening) er en klar succes


Randers bibliotek har netop offentliggjort en brugerundersøgelse af åbne biblioteker, som viser en klar succes.

Randers Bibliotek har foretaget en stor undersøgelse af, hvordan borgerne bruger de åbne biblioteker, og hvilken tilfredshed der er med dem. Undersøgelsen afslører, at de åbne biblioteker er en meget stor succes.
I pressemeddelelse skriver de bl.a. at på Langå Bibliotek svarer 73% at de er blevet lånere efter den nye mulighed, og 66% svarer, at de bruger biblioteket hyppigere end tidligere. Besøgs- og udlånsstatistik fra Randers Bibliotek bekræfter, at de tre åbne biblioteker har fået nye lånere, der kommer oftere.


Læs pressemeddelelsen - klik her!


Tilfredsheden med de åbne bibliotekers muligheder og indretning er i top. 98% af brugerne svarer at de meget tilfredse med indretning og overskueligheden på bibliotekerne, og at de er både tilfredse og fortrolige med de tekniske låne- og afleveringsmuligheder.

Undersøgelsen viser at borgerne gerne vil have endnu mere fleksibilitet i form af endnu længere åbningstid. De vil også have flere muligheder for at blive inspireret og få gode råd og vejledning, selv når de kommer i perioder uden personale. 

Brugerundersøgelsen er indtil videre en af de største, der er lavet af åbne biblioteker. Undersøgelsen er del af en evaluering af åbne biblioteker, som er færdig til august. Til den tid undersøges også, hvor brugerne geografisk kommer fra. I Randers tyder det på, at de åbne biblioteker har haft betydning for, at brugerne nu kommer fra en langt større område af Randers Kommune end tidligere.


Brugerundersøgelsens resultater kan downloades på: randersbib.dk/brugerundersoegelse-2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar