tirsdag den 13. september 2011

Opsamling på konferencen "Kultur og Identitet"

I dag sætter DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING fokus på nogle af de store kulturelle spørgsmål. Det sker på konferencen Kultur og Identitet som afholdes på Carlsberg Museet i Valby.

Jeg har samlet nogle af de mange bud på Kultur og Identitet her:


Mit eget udgangspunkt er, at kultur er det der sker mellem mennesker. Det er det vi bliver dannet af og derfor spiller det en så stor del i vores liv. Spørgsmålet er så hvordan vi dyrker det i fællesskab?I dag handler det om nogle af de helt store spørgsmål som:

Hvilke værdier handler det om? Hvad kan vi spille ind med? Hvad gør kultur ved dig? Hvorfor er kunst og kultur vigtig? Hvordan skaber vi levende fortællinger om kultur & identitet? Hvilken rolle har biblioteket?

Med konferencen vil Danmarks Biblioteksforening gå nye veje og sætte fokus på betydningen af kultur og identitet i det enkelte menneskes liv og i samfundet – med udgangspunkt i fælles og almene værdier. I en tid hvor “intet er sandt og alt er tilladt” mener forfatteren Henrik Jensen, konferencens åbningstaler, at der er brug for et comeback af de normer, vi gennem århundreder har lært skal gælde, når vi omgås hinanden som “ordentlige mennesker”. 
Mennesket har altid benyttet historiefortællingen, dansen og sangen som et spejl til forståelse af sig selv, sin omverden og sine normer. På samme måde som integration af normer fra generation til generation er lært gennem netop fortællinger, musik og sange.
En genvej til ny lokal udvikling. På konferencen præsenteres lokale aktører – politikere, kommunale forvaltninger, biblioteker, kulturhuse, børn- og ungekonsulenter, kunstnere, foreninger og netværk – for nye udviklingsinitiativer og vigtig indsigt som basis for det lokale arbejde med kulturelle tilbud.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar