torsdag den 29. september 2011

Biblioteket hjælper borgerne i fremtidens papirløse Danmark

Jeg faldt over dette gode eksempel på samarbejde mellem borgerservice, biblioteker og ældresagen i Favrskov om at hjælpe borgerne i fremtidens papirløse Danmark

I Midtjyllands Avis skriver de de 19.  september  2011
"Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige Danmark skal være papirløst i 2015. Det er indholdet i en aftale, som regeringen sidst i august har indgået med kommunernes forening, KL og Danske Regioner. 

KL-formand Jan Trøjborg kalder besltunignen for udfordrende.
-For der er en del borgere, som ikke lige går ombord i en computer. De skal vejledes og presses til at bruge den kanal og i de tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre, skal de kunne få hjælp enten på biblioteket eller i borgerservice, siger Jan Trøjborg til Jyllands Posten.
-Den udfordring er borgerservice og biblioteker i Favrskov i fuld gang med at tage op, siger borgerservicechef Tonny Olsen.
Borgerservicecentret i Hinnerup samt de fire biblioteker i henholdvsi Hinnerup, Hammel, Hadsten og Ulstrup, der også løser borgerserviceopgaver, hjælper meget gerne borgere, der skal have hjælp-tilselvhjælp til it. Det kan for eksempel være i form af hjælp til en flyttemeddelelse, udstedelse af NemID eller nyt sundhedskort.

Flere kurser
Ældresagens direktør, Bjarne Hastrup er positiv overfor den papirløse fremtid.
-Men der skal meget mere fart på computerkurser for de ældre, for mange vil gerne, siger han.
Favrskov Bibliotekerne har i en del år afholdt gratis ITkurser for alle interesserede.
Der er nu ekstra fokus på disse og paletten er udvidet 

I efteråret 2011 afholdes der således hele 24 kurser i biblioteksregi fordelt på Hinnerup, Hammel, Hadsten og Ulstrup. Emnerne er: " » ntroduktion til internettet for absolutte begyndere « , » Mere internet for begyndere « og » Kom i gang med e-mail « , som alle er kurser, der har været afholdt gennem flere år.
Nye er kurserne » Bliv bedre til Google « , » Kom i gang med e-handel « samt » Vejviser ibibliotekets tilbud « . Favrskov Bibliotekerne samarbejder desuden med Ældresagen om længere og mere uddybende kursusforløb om it. 

Helt aktuelt indgår Ældresagen og Favrskov Bibliotekerne sammen med Ældremobiliseringen og Videnskabsministeriet i et samarbejde om » Seniorsurfdag « den 7. oktober. Her inviteres ældre, der ikke bruger computer og internet til at prøve det -og få lyst til mere. 

-Favrskov Kommune har via bibliotekerne fokus på itkurser, så borgerne kan agere i fremtidens samfund. Det er glædeligt, at det også kan foregå som et samarbejde mellem forskellige institutioner og organisationer, i dette tilfælde i forhold til de ældre, s gier kultur-og fritidsformand i Favrskov, Anders Nørgaard ( S). "

Ingen kommentarer:

Send en kommentar