Gå videre til hovedindholdet

Kindlen kan blive e-bogens danske gennembrud

I dag skriver Information om at med den internationale lancering af Amazons e-bogslæser Kindle er der nu for alvor forhåbninger til at e-bogen slår igennem. Kindlens indtog på det danske marked kan få udviklingen til at accelerere og tvinge de danske forlag til at sænke prisen på e-bøger.

De behandler emnet ret gennemgribende, så tjek det ud på http://www.information.dk/207474

Og se også min perspektivering på: Er Kindle e-bogs læser allerede retro?

Kommentarer

 1. I Information har Jens Guld denne interessante kommentar til udviklingen af e-boglæseren:

  "Jeg kender ikke Kindle personligt (jeg bruger Cybook) men umiddelbart vil jeg tro at den først og fremmest er brugbar for dem, der vil læse aviser og tidsskrifter. Til romanlæsning ville jeg ikke røre den med en ildtang.
  Der er et proprietært system med DRM og det hele. Ikke godt. Ingen garanti for at man kan læse sine velerhvervede bøger om fem-ti år. Vinyl/kassettebåndoptagere, ottespors, BETAMAX, VCR, DVD, Blueray. Er der en klokke der ringer?
  Fordi de bruger DRM, tror jeg helt enkelt ikke, at det vil lykkes for Amazon, . Store økonomiske midler gør meget i den slags slagsmål, men her kommer de i karambolage med kunderne og ikke kun med konkurrenterne, og kunder plus konkurrenter er en formidabel modstander selv for den største og stærkeste.
  Pt er elæserne af interesse for det rejsende og det ferierende folk, der bruger ebogen som supplement til papirbøgerne. Hvordan tingene vil ligge om fem år, når den teknologiske udvikling er bragt til ende, er ikke til at sige.
  Et amerikansk science fiction og fantasy-forlag har arbejdet med billige og ukrypterede tekster i en årrække. Kig ind på www.Baen.com.
  En forfatter og forlagsredaktør Eric Flint fra forlaget har skrevet en række essays om disse forhold, som jeg har oversat her:
  http://jensguld.pbworks.com/

  Og så har jeg kloget lidt her:
  http://www.bibliotekspressen.dk/Bladet/2009/Nr16/E…
  God læsning"

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Oversigt viser årelang nedbarbering af bibliotekerne - lad det være et wake-up call

"Oversigt viser årelang nedbarbering af bibliotekerne – »grænsen er nok nået« ifølge interesseorganisation" er overskriften på en artikel i Kulturmonitor i dag. Og denne milde underdrivelse om at grænsen nok er nået stammer fra mig og Danmarks Biblioteksforening. Den kunne også have været børn der ikke har adgang til bøger bliver dårligere til at læse. Baggrunden for artiklen er en opgørelse som kulturministeriet har lavet til SF’s socialordfører, Theresa Berg-Andersen. Her har ministeren opgjort antallet af for biblioteker fra 2006 og frem til i dag og gjort det klart, at antallet af danske biblioteker er faldet drastisk gennem de sidste 17 år. Opgørelsen viser at at antallet af biblioteksfilialer, er faldet fra 420 (2006) til 310 (2022) altså en en lukning af 1/4 af bibliotekerne. Havde de dykket lidt længere tilbage end til kommunalreformen kunne de se at antallet er halveret siden 1996 hvor der var 900 betjeningssteder. Stof til politisk eftertanke I Kulturmonitor siger

Fremtidens fysiske bibliotek i Slagelse

Idé I mange år havde Slagelse Centralbibliotek ønsket en udbygning. I 2000 blev arkitekt Claus Bjarrum derfor inviteret til at fortælle om biblioteksbyggeri. Han sagde de magiske ord: I har masser af plads, I bruger den bare forkert! Det blev et af udgangspunkterne da projekt Fremtidens fysiske bibliotek tog sin begyndelse. Biblioteket havde også i nogle år haft en række organisatoriske udfordringer. Derfor valgte man at kæde de to ting sammen. Lundgaard konsulenterne blev koblet på en organisationsudvikling, samtidig med at en arkitekt fra Claus Bjarrum A/S fulgte processen. Den ny organisationsplan byggede på fire dimensioner: Kultur, Viden og Information, Børn samt en social dimension. Denne organisation har vi løbende udfoldet, men det er en ganske anden historie. Med udgangspunkt i disse dimensioner tegnede arkitekten tre skitser til et nyt bibliotek i de eksisterende bygninger. Et entusiastisk kulturudvalg traf den endelige beslutning om at iværksætte skitse 1 til godt 10 mio. kr

Der er brug for bibliotekerne som aldrig før også for Vanopslagh

Hen over sommeren har der været en del debat om biblioteket, som opstod i kølvandet på at formanden for Liberal Alliances Alex Vanopslagh i sin bog ’Vejen til ansvar’ forslår at lukke bibliotekerne. Debatten koger stadig og i dag tager vi en tur i et par radiokanaler, hvor Radio4 sætter emnet til debat kl. 9.00-10.00 og Paw Østergaard Jensen, formand for Danmarks Biblioteksforening spiller ud i Radio4 kl. 09.35 i en snak om, hvorfor det er der er behov for bibliotekerne som ingensinde før og det er da også landets mest besøgte kulturinstitution. P1 Debat forsætter Kl 12.15 -13.30 (denne er udsat til senere på ugen) hvor spørgsmålene igennem debatten bliver: ’Luk folkebibliotekerne? Kan og bør private erstatte dem? Vil det sætte viden, dannelse og lokalsamfund og sammenhængskraft over styr, hvis man lukker? Er bogen død? Er det bibliotekernes rolle at holde diverse arrangementer? Og er systemet indrettet rigtigt i kommunalt regi?’ Panelet er: Jens Kristian Lütken (V) KBH, Simon Fe