lørdag den 17. oktober 2009

Kindlen kan blive e-bogens danske gennembrud

I dag skriver Information om at med den internationale lancering af Amazons e-bogslæser Kindle er der nu for alvor forhåbninger til at e-bogen slår igennem. Kindlens indtog på det danske marked kan få udviklingen til at accelerere og tvinge de danske forlag til at sænke prisen på e-bøger.

De behandler emnet ret gennemgribende, så tjek det ud på http://www.information.dk/207474

Og se også min perspektivering på: Er Kindle e-bogs læser allerede retro?

1 kommentar:

 1. I Information har Jens Guld denne interessante kommentar til udviklingen af e-boglæseren:

  "Jeg kender ikke Kindle personligt (jeg bruger Cybook) men umiddelbart vil jeg tro at den først og fremmest er brugbar for dem, der vil læse aviser og tidsskrifter. Til romanlæsning ville jeg ikke røre den med en ildtang.
  Der er et proprietært system med DRM og det hele. Ikke godt. Ingen garanti for at man kan læse sine velerhvervede bøger om fem-ti år. Vinyl/kassettebåndoptagere, ottespors, BETAMAX, VCR, DVD, Blueray. Er der en klokke der ringer?
  Fordi de bruger DRM, tror jeg helt enkelt ikke, at det vil lykkes for Amazon, . Store økonomiske midler gør meget i den slags slagsmål, men her kommer de i karambolage med kunderne og ikke kun med konkurrenterne, og kunder plus konkurrenter er en formidabel modstander selv for den største og stærkeste.
  Pt er elæserne af interesse for det rejsende og det ferierende folk, der bruger ebogen som supplement til papirbøgerne. Hvordan tingene vil ligge om fem år, når den teknologiske udvikling er bragt til ende, er ikke til at sige.
  Et amerikansk science fiction og fantasy-forlag har arbejdet med billige og ukrypterede tekster i en årrække. Kig ind på www.Baen.com.
  En forfatter og forlagsredaktør Eric Flint fra forlaget har skrevet en række essays om disse forhold, som jeg har oversat her:
  http://jensguld.pbworks.com/

  Og så har jeg kloget lidt her:
  http://www.bibliotekspressen.dk/Bladet/2009/Nr16/E…
  God læsning"

  SvarSlet