mandag den 13. maj 2013

Help the Library fight a $47 million City budget cut

"Tell the City to Keep Libraries Strong—Send a Letter" 
-sådan skriver New York Public Library i deres seneste nyhedsbrev, med en opfordring til at protestere mod de planlagte besparelser. Enten kan man skrive et protestbrev eller selv donere et beløb. Det sidste er nok en temmelig amerikansk måde at gribe den problemstilling an på og i Danmark er der nok ikke mange borgere, der vi gribe den løsning, da vi jo har betalt over skatten.

Men er det at den offentlige institution opfordrer til at skrive en protestmail til politikerne også amerikansk eller kunne man forestille sig et bibliotek eller anden offentlig institution gøre det i Danmark?

New York Public Library, har oven i købet lavet muligheden så intelligent, at man bare skal skrive sit navn og adresse, så finder "systemet" selv ud af hvilket Council Member der skal modtage mailen, som også sendes til borgmesteren.  Man klikker bare direkte ind via nyhedsmailen eller hjemmesiden.

I går var der en bekendt der skrev til mig
"Anyway – så er dette da et interessant bud på opråb/brugerinddragelse/frivillighed….. - eller måske bare uopdragen og uartig upassende indblanding i politik"
Det er vist en meget rammende analyse af den sag. Kunne du forestille dig en sådan kampagne blive lavet af en offentlig institution i Danmark?

Se kampagnen her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar