torsdag den 2. februar 2012

Biblioteket i tid og rum - arkitektur, indretning og formidling


Danmarks Biblioteksforening har udgivet Biblioteket i tid og rum fortæller historien om bibliotekernes arkitektur, indretning og formidling fra de første biblioteker frem til årtusindskiftets kulturhuse. Hovedvægten ligger på danske biblioteker. Der er desuden udblik til internationale og nordiske biblioteker og kulturelle byggerier.Med et stort billedmateriale dokumenterer og illustrerer bogen samtidig en visuel biblioteks- og videnshistorie.
Når vi udgiver et så omfattende værk følger vi naturligt nok hvordan det bliver modtaget. Det har været overvældende, fra den første anmeldelse i REVY - nr. 1 og idag har den fået en fantastisk anmeldelse på historieonline.dk som slutter med:
 

"Bogen er imponerende med sit væld af fakta, sin overskuelighed og sin gedigenhed. Beskrivelserne støttes af samtidens arkitekturanmeldelser, således at det enkelte biblioteksbyggeri ikke kun vurderes i bagklogskabens lys, men man ser, hvordan man i samtiden tog imod det, og hvordan man mente, at et bibliotek skulle fungere. Med udgivelsen placerer bogen sig som det centrale værk på sit område, biblioteksarkitekturen. Den må derfor kunne interessere både læsere med interesse for arkitektur, og læsere med interesse for bibliotekshistorie og kulturformidling" 


Du kan læse hele anmeldelsen her http://www.historie-online.dk/nyt/bogfeature/b051201.htm
Eller købe værket på http://db.dk/Biblioteket-i-tid-og-rum 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar