fredag den 22. maj 2009

I Spanien hjælper myndighederne borgerne med at finde billig benzin

Så lige på http://digitaliser.dk at I Spanien har ministeriet for erhverv, turisme og handel drevet en såkaldt geoportal siden 2007. En af funktionerne på geoportalen hjælper borgere og turister til at finde den nærmeste benzinstation med de laveste priser.

Det er da en fed service. I Danmark driver FDM benzinpriser.dk, som er baseret på frivillige indberetninger fra brugerne. Men måske burde det være en biblioteksopgave at drive en sådan service? Bibliotekerne driver jo så mange andre services, hvor man opdatere forskellige udviklinger.

I Spanien er Benzinkortet er blevet til i et samarbejde mellem ministeriet, det spanske geografiske institut, den spanske matrikulære myndighed, de spanske konkurrencemyndigheder samt benzinbranchen.

"Benzinleverandørerne er i forvejen af konkurrencemyndighederne forpligtet til at indberette prisdata ugentligt samt når de i øvrigt foretager prisændringer. Takket være samarbejdet med de geografiske og matrikulære myndigheder kan disse oplysninger nu også komme borgerne til gavn, således at man som forbruger ikke behøver spilde benzin og tid på at køre rundt i nabolaget på jagt efter den billigste benzintank.

Det spanske benzinkort er tilgængeligt via en browser, men findes også i udgaver, som kan tilgås fra brugerens mobiltelefon, PDA eller GPS-navigator.

De enkelte servicestationer indberetter oplysninger om prisændringer samt åbningstider via en webformular eller sms."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar