fredag den 17. april 2009

Højtlæsning er en dyr fornøjelse for bibliotekerne - flatrate er svaret!

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner skiver man 16. april 2009


”Vi er vilde med højtlæsning, og netlydbøger er et hit blandt bibliotekskunderne . Men de er også en stor udfordring for bibliotekernes økonomi. Det viser en rundspørge, som Danske Kommuner har foretaget blandt bibliotekscheferne .
I Ringkøbing-Skjern har man kunnet låne netlydbøger i et halvt års tid, og interessen er stærkt stigende.
- Det er én af de e-resurser, der har hittet fra første dag, og den har været meget populær i en bred kreds og ikke kun hos unge. I starten sagde vi, at vi ville sætte 20.000 kroner af om året. Men det holdt ikke en meter. De 20.000 kroner er brugt på to måneder, siger bibliotekschef Per Høgh.
Med en stykpris på 37 kroner pr. download er netlydbogen en service, der bliver dyrere i takt med sin voksende popularitet, og for at styre økonomien har Ringkøbing-Skjern lavet et låneloft på fire pr. måned. ”

Det er uholdbart at man har sådan en prisstruktur, der i den grad vanskeliggør den fri og lige adgang til alle typer af materialer på bibliotekerne. For enten dræner netlydbøgerne bibliotekernes materialebudgetter eller også så må der sætte stramme begrænsninger på hvor mange netlydbøber den enkelte må låne, da bibliotekernes materialebudgetter jo er begrænsede.

Derfor bør vi også arbejde på at få en aftale i hus, der arbejder med en flatrate prisstruktur, som vi f.eks. kender det fra bibliotekernes bøger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar