mandag den 11. maj 2020

Bibliotekerne åbner igen på mandag den 18. maj.

Alle Folketingets partier er blevet enige om, at bibliotekerne er blandt de første kulturinstitutioner der kan åbnes i fase 2, efter flere ugers nedlukning som følge af coronaepidemien.
Det betyder at de danske folkebiblioteker fra den 18. maj må åbne for udlån og aflevering. Det er vi rigtig glade for på bibliotekerne, og jeg er sikker på at alle brugerne er mindst lige så glade.

Hvordan det kommer til at foregå i praksis ved vi endnu ikke i detaljer. Men vi har møde med kulturministeriet og sundhedsmyndighederne i dag for at få afklaret hvordan bibliotekernes genåbning og alt det med at låne og afleverer materialer kommer til at forløbe. I bibliotekerne har vi allerede for et par uger siden lavet en plan, så det kan ske gradvist, ansvarligt og kontrolleret. Den kan du se her og den skal selvfølgelig revideres i takt med sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Lige nu ser ud som om der lægges op til en løsning, hvor borgerne selv kan komme ind og finde deres materialerne på hylderne, sådan som vi kender det fra supermarkederne under Coronakrisen. Mens det tilsyneladende ikke bliver muligt at opholde sig i længere tid i rummet eller at afholde arrangementer.

De nærmere detaljer vil komme i løbet af kort tid. Det betyder også at Kørselsesordningen genoptages den 19. maj, sådan at man kan bestille fra andre biblioteker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar