torsdag den 16. april 2020

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2020


Vi fik desværre ikke mulighed for at mødes fysisk til Det Bibliotekspolitiske Topmøde i år, som jo skulle finde sted netop i dag og i morgen i Sønderborg. Debatter, networking og hyggeligt samvær må derfor i denne omgang vige for coronaens krav til fysisk afstand mellem os.
Men selv om hverdagens rammer for de fleste af os er meget anderledes, bliver der jo stadig arbejdet, også i Danmarks Biblioteksforening, så her får du lidt af det materiale, som du ville have modtaget på Topmødet:

Læsernes Bogpris 2020
Vinderen af Læsernes Bogpris 2020 afsløres stadig som planlagt i aften den 16. april, men det sker online.
Følg med bl.a. på Danmarks Biblioteksforenings Facebook side fra kl. 19.15. (VI har ændret tidspunktet, da dronningen i dag har meddelt hn holder tale kl 19.00 hvor det oprindelig var planlagt)
Lige efter afsløringen har du fra kl. 19:15 mulighed for at møde og debattere med prisvinderen online.
Debatten finder sted på https://www.facebook.com/events/1083594005340889/

Beretning for Danmarks Biblioteksforening 2019
- med fingerpeg om fokus og aktiviteter i 2020 og frem.
https://www.db.dk/årsberetninger

Det nye nummer af Danmarks Biblioteker, nr. 2/2020
Læs bl.a. hvad biblioteket laver, når der p.t. er lukket, i stort interview med Silkeborg Bibliotek om opgaver og organisation i Corona-tider.
https://issuu.com/danmarks_biblioteksforening/docs/db0220

 
Det digitale bibliotek – 24:7
Coronasituationen har medført et meget større fokus på bibliotekernes digitale tjenester, fordi så mange er bundet til hjemmet. Både eReolen og Filmstriben melder om markant øget brug over hele landet, hvilket understreger vigtigheden af de mange digitale tilbud, som bibliotekerne stiller til rådighed for borgerne.
www.SomIngenAndreSteder.dk fokuseres der netop nu på bibliotekernes digitale tilbud. Brug siden til at se nærmere på de lokale tilbud, og del gerne nogle af de mange tilbud som beskrives på siden, så vi sammen kan gøre bibliotekernes digitale tilbud endnu tydeligere for hele befolkningen.
 
Jeg   håber at se jer til Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2021, som finder sted den 8. og 9. april i Aalborg.
Pas på jer selv og hinanden!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar