fredag den 19. maj 2017

I aften uddeles for første gang Blixenpris til årets bedste litteraturformidler

I aften hylder vi landets bedste litteraturformidler ved den store Blixenfest på Den Sorte Diamant, med rød løber og stemning som ved den franske rivieraen, når priserne uddeles til filmfestivallen i Cannes.

Den nye pris 'Årets indsats for litteraturformidling' til Blixenprisens, passer godt ind i prisens fokus om i år er på netop litteraturformidling, og prisen skal skabe opmærksomhed om de mennesker, der løfter litteraturen og inspirerer os til at læse. Det er Litteratursiden som i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekarforbundet har skabt den ny pris til Blixenprisfesten.

I bibliotekerne er vi glade for fokus der er skabt på litteraturformidlingen og formidlingens betydning for litteraturen. Litteratursiden har interviewet de tre nominerede til prisen, Vibeke Johansen, Rachel Röst og Nanna Damsgaard-Larsen og spurgt dem om deres tanker om at være nomineret, hvad de mener om prisen og hvad god litteraturformidling er. De tre litteraturformidlere er nomineret ud fra et stærkt felt med omkring 100 indstillinger af kandidater fra hele landet og i alle aldre.

Læs mere om feltet af indstillede kandidater her.

Eller se Litteratursidens interview her

Nanna Damsgaard-Larsen fra Herlev Bibliotek "om litteraturformidling" 

Rachel Röst ildsjælen bag foreningen Læs for livet, “Biblioteket var et kæmpe frirum for mig”
Bibliotekar Vibeke Johansen fra Horsens Bibliotek er drivkraften bag Krimimessen 
"kærlighed til krimier"Blixenprisen er en nyere, dansk litteraturprisfest, som blev indstiftet i 2015 af Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere og I kan læse meget mere om den her 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar