onsdag den 24. maj 2017

Den der råber lyver - mediebrugernes manual til løgnens tidsalder #SpotFakeNews.dk

”Den der råber lyver - mediebrugernes manual til løgnens tidsalder” se Lea Korsgaard fra Zetlands 7 gode råd til alle os mediebrugere– lyt til hende og til hinanden som en god begyndelse.


”Den der råber lyver” er også en bog udgivet bl.a. med støtte fra Danmarks Biblioteksforenings , Frirummet og TrygFonden. I Danmarks bibliotekers bruger vi den som et element i vores store Fake News-indsats. Vi har købt en masse bøger og lavet en masse ”Sådan spotter du FAKE NEWS” plakater, bogmærker og videoer, som vi viser og deler ud i forskellige sammenhænge. Læs mere.
Selve bogen: Den kan læses eller lyttes til her – eller efter at have downloade filen som e-bog eller PDF fra Zetland
HENT EPUB-FIL HER
EPUB er det typiske e-bogsformat. Hvis du bruger iPad, iPhone eller Mac, kan du eksempelvis åbne filen i iBooks. Bruger du Android eller Windows, skal du downloade et program til e-bogslæsning
HENT PDF-FIL HER
PDF er en helt almindelig fil, som du kan downloade og sågar printe, hvis du vil.
LYT PÅ ITUNES HER
Bogen findes også som lydbog.


Til slut: Så vil Lea Korsgaard gerne høre, hvad du tænker. Om bogen. Om råd, der burde føjes til listen. Om, hvad vi som mediebrugere og borgere kan gøre for at gå op imod en af tidens største udfordringer.

Den demokratiske samtale 
Du kan også møde Lea og jeg på Folkemødet lørdag 17. juni kl. 10:30-11:10 hvor vi har en samtale om hvad der er på spil i den nye medievirkelighed, og om den tillid som er et nødvendigt fundamentalt i en meningsfuld tilværelse, og som fæstner ethvert menneske til det forpligtende fællesskab. Vi spørg også Pia Henriette Friis om hvilke rolle biblioteket spiller i den kontekst, både som indgang til viden og information, men også som klassiske dannelsesinstitution?
Se Danmarks bibliotekers events på Folkemøde 2017

Danmarks Biblioteksforenings har udsendt 10.000 bøger til alle deres medlemsbiblioter. sammen med en portion bogmærker, som indeholder de 6 trin, der tilsammen udgør ’Sådan spotter du Fake News’-guide som bibliotekerne har lavet og som også findes som film. 


Så man vil møde både bog og "sådan spotter du Fake News" elementerne ude på landet biblioteker i den kommende tid. 
Bogen er udsendt gratis til biblioteker i Danmarks Biblioteksforenings medlemskommuner, men vi har dog skruet et fordelagtigt tilbud på bogen og bogmærkerne sammen, så I også har mulighed for at bruge dem i arbejdet for at sætte fokus på, hvordan vi som borgere kan spotte fake news.


Guioden er også lavet som plakat. der kan rekvireres hos Danmarks Biblioteksforenings sekretariat via db@db.dk. Det er gratis for biblioteker i DBs medlemskommuner, mens andre kan bestille 3 eksemplarer af plakaten for 250 kr. + moms.


Man du kan se meget mere på www.spotfakenews.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar