onsdag den 20. august 2014

Bibliotekets rolle i litteraturen - Litteraturens rolle i biblioteket - DB på kulturmødet #Km14dk

Kulturmødet.dk

Jeg blev meget skeptisk da jeg oplevede, at man forsøgte at brande "Kulturmødet på Mors" som kulturens folkemøde, hvor man diskutterede kulturpolitik - specielt da jeg hørte én udlægge det som, at kulturmødet er for kulturen hvad folkemødet er for politik, selvom det forhåbentlig var en fortalelse.

Jeg synes nemlig man skal passe på med at se kulturpolitik som noget selvstændigt. Det er jo netop folkemødets styrke, at man her snakker politik på tværs af sektorer. Her synes Dansk Industri det er spændende vi er der, fordi kultursektoren kan skabe interaktion mellem mennesker og berige livet med oplevelser og udfordringer, og så kan vi nok lære noget af dem i forhold til at tjene penge. Det kan der komme en fed dialog ud af, og derfor synes jeg man skal passe på med at isolere de enkelte politik-området.

Men jeg anerkender også at man i sektoriale fællesskaber kan udvikle og være innovative, fordi man har en fælles platform at udvikle og samtale ud fra.

Derfor er Danmarks Biblioteksforening også med på Kulturmødet på Mors og jeg ser frem til at opleve kulturkraften. DB er med for at skabe debat om bibliotekernes rolle for litteraturen og i samfundet generelt, hvor de kan udgøre en stor og værdifuld dynamo i det lokale kulturliv.

Vi har valgt at have fokus på LITTERATURENS ROLLE I BIBLIOTEKET og biblioteks rolle for Litteraturen - og begges betydning for samfundet


Det foregår FREDAG D. 22-08 KL.10:00 - 12:00 BRØNDUM på


Bibliotekets rolle i litteraturen - Litteraturens rolle i biblioteket
Danmarks Biblioteksforening sætter sammen med Morsø Folkebibliotek spot på litteraturens og bibliotekets betydning i samfundet.
Alle i Danmark bør være ikke bare læsere, men litteraturlæsere

Sådan sagde kulturminister Marianne Jelved forud for lanceringen af den store kampagne Danmark læser og skrev i en kronik i Politiken

Dansk litteratur er med til at binde os sammen som nation. Vi bruger den til at forstå os selv og Danmark lige nu. Litteraturen giver plads til eftertænksomhed, nærvær og indlevelse, og den åbner for livsnerven i vores demokrati – samtale og dialog.

Bibliotekerne er den største formidler af litteratur og den kunde der køber flest bøger i landet. På den baggrund lægger vi op til debat om hvilken betydning har bibliotekerne for forfattere? Hvad betyder bibliotekernes litteraturformidling for borgerne og deres lyst til at læse? 

  • Hvilken rolle spiller biblioteket for samfundet og den demokratiske samtale?


Og har på den baggrund bedt følgende om at deltage i den samtale:
  • Ideen bag Danmark Læser og bibliotekernes betydning for dannelseMarianne Jelved, Kulturminister
  • Folkebibliotekets betydning for borgerneSteen B. Andersen, Kulturudvalgsformand i Aarhus og formand for Danmarks Biblioteksforening
  • Bibliotekets betydning for litteraturenEgon Clausen, næstformand i Dansk Forfatterforening
  • Bibliotekets betydning for litteraturens fødekædeJohannes Riis, litterær direktør for Gyldendal

Der lægges op til debat om disse emner og meget andet i den litterære verden.
Morsø Folkebibliotek lægger ud med en festlig Booktalk som varmer publikum op.
En demokratisk samtale om litteraturens og bibliotekers betydning for samfundet.
Michel Steen-Hansen, direktør Danmarks Biblioteksforening, lægger op til debat mellem oplægsholderene og publikum, kun afbrudt af lidt snak fra bøgerne……
Vi lægger herefter op til en tidlig weekendbegyndelse med musik og bobler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar