lørdag den 16. august 2014

Indflydelse og deltagelse i den internationale udvikling IFLA Lyon #wlic2014

De næste dage er jeg i Lyon sammen med 3000-4000 informationsspecialister, bibliotekarer og politikere. Det er jeg fordi den internationale biblioteksorganisation IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) afholder sin 80. annual conference hernede i denne charmerende franske storby.

Det sætter da også sit præg at så mange mennesker er samlet om en fælles sag. F.eks. kan man se bannere hele vejen ned af det centrale indkøbsstrøg.
 
Velkomstskilt til IFLA på Rue Victor Hugo i Lyon.
IFLA WLIC Feature Articles
I de nordiske foreningen skiftes vi til at arrangere Nordic Caucus som er den fælles nordiske samling, hvor vi samler alle de nordiske deltagere, hvilket i år er omkring 300. På dette møde drøfter vi de fælles nordiske aspekter i det internationale arbejde, hvilket ofte fører til at vi sætter en fælles politisk dagsorden.

I år er det Danmarks Biblioteksforening der har arrangeret mødet og sat dagsordenen, så vi er spændte på hvad der kommer ud af den.I Danmark har vi tradition for at deltage aktivt i det bibliotekspolitiske arbejde på den internationale scene. Det støtter Danmarks Biblioteksforeningen aktivt og koordinerer den danske indsats i IFLA, hvor vi også finansierer den politiske deltagelse i en række af organisationens sektioner.

Danmarks Biblioteksforening har lavet en række anbefalinger til de danske deltagere, som du kan se her og en miniguide med praktiske oplysninger, som du kan se her i år deltager Tænketanken Fremtidens Biblioteker med en poster udstilling - den kan du smugkigge på her men vi åbner den først i morgen.

Konferencen tema er i år "Libraries, Citizent, Societies: Confluence for Knowledge" og det er altid spændende hvordan et sådan tema bliver udfoldet. Det vil jeg givetvis skrive mere i i de kommende dage.

Under konferencen kan du løbende følge indteressante nedslag på bloggen Biblioteksdebat og ellers følge
Twitter search:Twitter#wlic2014

Tagging

  •  #wlic2014 in Tweets.
  •  wlic2014 in other social media.
Du kan se mere om sidste års konference her

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar