torsdag den 14. november 2013

Masterclasses om kulturens digitale udfordringer - nye forretningsmodeller - nye rettighedsudfordringer

Jeg har fået lov at komme med årets sidste indlæg på Kulturstyrelsen og DR's Masterclasses om kulturens digitale udfordringer. Det foregår den 14 november og er den sidste masterclass af fire meget velbesøgte og interessante arrangementer.

Min overskrift er Globale trends, borgernes forventninger og fremtiden kulturinstitutioner og jeg vil runde temaet - Hvordan skaber vi fremtidens kulturinstitutioner så de matcher de globale tendenser og borgerne forventninger til dem?

Jeg er for tiden meget inspireret af IFLA Trend Report, der handler om de helt store globale MEGATRENDS, så det vil være mit udgangspunkt. I går afprøvede jeg en række af pointerne til en konference i Nordjylland, primært bestående af kommunale biblioteks- og forvaltningsmedarbejdere, samt enkelte politikere. Vi kunne godt se udfordringerne og finde en vis konsus om hvordan vi kunne imødekomme nogle tendenser, og imødegå andre. Spændt på om man opfatter pointerne på samme vis i det lidt bredere forum som Masterclass henvender sig til.

Jeg tager udgangspunkt fem trends i den teknologiske udvikling, og hvilken betydning det har for det enkelte individ og samfundsudviklingen og sætte det i forhold til Nye forretningsmodeller - nye rettighedsudfordringer, samt hvordan bibliotekerne spiller ind i den udvikling.

DU Kan se mere om TEMAER FOR MASTERCLASSES
Kulturstyrelsen og DR beskriver selv at formålet med at afholde disse masterclasses er at give indspil til en kvalificeret reflektion over de muligheder og udfordringer, der møder kulturen i den digitale verden. Så man kan blive klogere på:
  • blive klogere på udviklingen på det digitale område
  • se eksempler på forretningsmodeller, der udfordrer og understøtter kulturen i det digitale univers
  • høre mere om hvordan de nationale aktører klarer sig i den globale konkurrence
Arrangementerne videofilmes og vil efterfølgende kunne ses på hjemmesiden i redigeret form. Så du kan efterfølgende se mere efter arrangementet her

Du kan se mine PP her: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar