torsdag den 21. november 2013

Har du gode eksempler på hvor bibliotekerne kan understøtte skolernes undervisning?Danmarks Biblioteksforening er med MEGET kort varsel blevet inviteret til "Dialogmøder om den åbne skole" i undervisningsministeret og det er allerede i starten af næste uge. Jeg er rigtig glad for at undervisningsministeriet er opmærksomme på at folkebibliotekerne spiller en vigtig rolle som partner i udformningen af fremtiden folkeskole - specielt i forhold til understøtteden undervisning som det vist kom til at hedde i den nye folkeskolereform.

Nu er jeg så på jagt efter gode eksempler på hvor bibliotekerne kan byde ind.

Jeg har nemlig lovet et oplæg med udgangspunkt i følgende spørgsmål:
  • Hvad er samarbejdets formål og mål?
  • Hvad er rammer for og organiseringen af samarbejdet, herunder fag, klassetrin, involverede personer og tidsmæssigt omfang?
  • Hvad var samarbejdets indhold, og hvordan var der koblet til undervisningens/fagets mål og folkeskolens formål?
  • Havde samarbejdet en betydning for undervisningens kvalitet?
  • Hvad var resultatet af samarbejdet for elevernes læring og trivsel?
  • Hvad kan man gøre, og hvad vil I gøre i forhold til at understøtte fremtidige samarbejder? 

Så har du gode ideer eller eksempler på hvordan bibliotekerne kan være med til at skabe læring i samarbejde med skolerne, så skriv til mig msh@db.dk


1 kommentar:

  1. Sorø Bibliotek vil i skoleåret 2013-14 undervise 8. klasserne i udvalgte netbaser. Vi har i forvejen traditionel undervisning af 4. og 7. klasser, men det nye er, at Biblioteket vil tage ud på skolerne og undervise i baserne. Det skal øge brugen af baserne og øge elevernes og lærernes kompetancer inden for informationssøgning. Biblioteket vil komme lige før 8. klassenes projektuge, og al samarbejde går gennem skolebibliotekarerne.

    SvarSlet