mandag den 24. juni 2013

Gør en demokratisk forskel!

I dag skal jeg til strategisk værksted om bibliotekernes demokratiske rolle!
(VÆRKSTED lyder som om der er noget der skal 
repareres og jeg er så spændt på om det er demokratiet eller biblioteket ;-) 

Det er Tænketanken Fremtidens Biblioteker der inviterer. 


Se DB tema om
Kommunevalg 13
Som direktør i en politisk interesseorganisation som Danmarks Biblioteksforening er det utrolig spændende at de vælger den vinkel. For i DB vi også fokus vi bibliotekernes demokratiske rolle, specielt her op til kommunevalget 2013.

Tænketanken har lavet en række strategiske værksteder og det første tema - demokratisk dannelse og bibliotekernes fremtidige rolle,


Danmark har et demokratisk problem: de unge gider ikke at deltage i kommunalvalg. De nyeste tal viser, at kun 35% af de 17-24 årige er sikre på, at de vil stemme til lokalvalget i november. Forskere frygter, at vi taber en hel vælgergeneration på gulvet, og hvor unges interesser ikke bliver prioriteret af lokalpolitikerne. Dertil kommer, at bibliotekerne stort set er ikkeeksisterende i de lokalepolitiske valgkampagner. Det skal vi gøre noget ved. Bibliotekerne skal spille en vigtig rolle i den lokalpolitiske forankring og udvikling.


Tænketanken opfordre til at vi slår to fluer med et smæk. Ved både at arbejde på bibliotekets rolle i den demokratisk dannelse og især af de unge og derigennem, hvordan bibliotekerne kan komme højere på den lokalpolitiske dagsorden.

Jeg er spændt på hvordan de fluer skal smækkes, og hvilke resultater vi finder frem til. Dem skal vi nok dele.

Jeg har skrevet mere om netop de unge, deres demokratiske deltagelse og bibliotekernes ansvar De unge er aktive demokrater…men vælger det formelle demokrati fra

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar