lørdag den 15. juni 2013

Folkeoplysning – kultur, kitch eller B-film? #Folkemøde #Bibzonen #FMDK

Jeg skal lørdag den 15. juni kl. 13.30 deltage i et debatarrangement ved Folkemødet på Bornholm med titlen Folkeoplysning – kultur, kitch eller B-film?” Det foregår i Folkeoplysningens telt på Cirkuspladsen. 

Jeg har tænkt mig at snakke om biblioteket som Public Service, når nu jeg skal i panel med to andre, der kredser om public service ideen, om end menighedsrådenes Public Service syn nok er lidt gudfrygtigt  De to er Morten Hesseldahl, kulturdirektør i Danmarks Radio og Inge Lise Pedersen, formand for Landsforeningen af menighedsråd. Jeg synes det er et sjovt setup, at sætte menighedsråd, DR og biblioteker op over for hinanden i en debat om Folkeoplysning.

Kig forbi og hør om forkyndelsen bliver det næste store på bibliotekerne eller om Gud blir' i Kirken? Om Bibliotekerne skal står for en mere aktiv nyhedsformidling, når nu alle netmedierne er blevet omgivet af betalingsring?

Gudskelov har  Dansk Oplysnings Forbund, der arrangerer debatten ikke spurgt om det, men har sat rammen op til en diskussion af  Fællesskab, oplysning, dannelse, livslang læring og public service til folket! Kært barn har mange navne, og vi er også mange om at levere varen. Hvad er det for et behov, alle vi folkeoplysere ser? Og har vi overhovedet en fælles agenda i forhold til, hvad folkeoplysning er, og hvor vi skal hen?

De lægger op til en kvalificeret samtale, som de kalder det og debat om hvad folkeoplysning er, og hvor den udspiller sig. Det fremføres fra tid til anden, at fællesskabet, dannelsen og den folkelige oplysning har haft sin storhedstid. Men er det virkeligt tilfældet. Måske er formerne og bidragyderne blot under forandring? Derfor har DOF flytter lyskeglen fra folkeoplysende organisationer som højskoler, folkeuniversitet og oplysningsforbund og over på andre organisationer, som i deres selvopfattelse også er folkeoplysende og det tror jeg der kan komme en ganske interessant samtale ud af. Jeg håber så også jeg er i stand til at medvirke til den bliver kvalificeret. 

Så kom frisk...


Hvis ikke du er med på folkemøde 2013, kan du følge med på afstand via Twitter - #bibzonenfacebook.com/saintmichels eller Bibzonen på Storify 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar