fredag den 14. juni 2013

Gider de unge et bibliotek i fremtiden? #Folkemøde #Bibzonen #FMDK

På folkemødet fredag kl 16.00 skal jeg deltage i debat om de unge gider bibliotek i fremtiden. Det foregår i Kulturens Telt på indermolen i Allinge.

Debatten er arrangeret af Danske Komponister og Sangskrivere – DJBFA, DKF og DPA  i Kulturens Telt. Et telt som har alle der formål at skabe dialog, de understreger derfor at det er et vigtigt element, at debatterne består af folk tæt på emnet og at der kommer andre med relevans for emnet, så jeg vil gerne opfordre alle med interesse til at møde op. 

På scenen i ”den varme stol” er formand for bibliotekarforbundet Pernille Drost, direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen, Trine Nielsen der er ansvarlig for området i Kulturstyrelsen, borgmester Søren P. Rasmussen der betragter biblioteksdebatten fra et kommunalt synspunkt. Derudover vil et ungt menneske også blive en del af ”holdet”, …Det er da prisværdigt at de også inviterer unge, der kan emnet på vegne af bibliotekets kommende brugere og ikke kun os gamle. 

Moderator på debatten om bibliotekernes fremtid er Jacob Morild, som en garant for at det bliver underholdende. 

Debatten skal fokusere på bibliotekets muligheder og udfordringer i fremtiden – og med udgangspunkt i, at den teknologiske udvikling i højere og højere grad gør det muligt at søge viden, information, læsestof og musik via nettet. 

Vi der er i ”den varme stol” er derfor blevet bedt om at forholde os til:

· Hvilken udfordring betyder denne udvikling for hele ideen om et folkebibliotek?

· Hvilke dele af bibliotekets nuværende service overflødiggøres af udviklingen?

· Hvilke nye muligheder giver det for biblioteket, at man kan fokusere på andre områder?

· Hvilke områder er de mest oplagte for biblioteket at satse på?

De har på forhånd lidt provokerende spurgt, om der overhovedet er brug for et bibliotek i fremtiden? – men siger også samtidig at de som repræsentanter for kulturen naturligvis håber, at arrangementet også kan give et billede af, hvilke nye kulturelle muligheder, bibliotekerne kan blive kraftcenter for.

Kulturens Telt er indrettet intimt som hyggelig kulturcafé og er placeret på ”Indermolen” på Allinge Havn, i den sydlige ende af havnen. Efter arrangementet om bibliotekernes fremtid får Kulturens Telt klokken 17.00 besøg af forfatter Ursula Andkjær Olsen, der vil kvittere for debatten med en ægte kulturel oplevelse.


Så kom frisk...
Hvis ikke du er med på folkemøde 2013, kan du følge med på afstand via Twitter - #bibzonen, facebook.com/saintmichels eller Bibzonen på Storify

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar