Gå videre til hovedindholdet

Gider de unge et bibliotek i fremtiden? #Folkemøde #Bibzonen #FMDK

På folkemødet fredag kl 16.00 skal jeg deltage i debat om de unge gider bibliotek i fremtiden. Det foregår i Kulturens Telt på indermolen i Allinge.

Debatten er arrangeret af Danske Komponister og Sangskrivere – DJBFA, DKF og DPA  i Kulturens Telt. Et telt som har alle der formål at skabe dialog, de understreger derfor at det er et vigtigt element, at debatterne består af folk tæt på emnet og at der kommer andre med relevans for emnet, så jeg vil gerne opfordre alle med interesse til at møde op. 

På scenen i ”den varme stol” er formand for bibliotekarforbundet Pernille Drost, direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen, Trine Nielsen der er ansvarlig for området i Kulturstyrelsen, borgmester Søren P. Rasmussen der betragter biblioteksdebatten fra et kommunalt synspunkt. Derudover vil et ungt menneske også blive en del af ”holdet”, …Det er da prisværdigt at de også inviterer unge, der kan emnet på vegne af bibliotekets kommende brugere og ikke kun os gamle. 

Moderator på debatten om bibliotekernes fremtid er Jacob Morild, som en garant for at det bliver underholdende. 

Debatten skal fokusere på bibliotekets muligheder og udfordringer i fremtiden – og med udgangspunkt i, at den teknologiske udvikling i højere og højere grad gør det muligt at søge viden, information, læsestof og musik via nettet. 

Vi der er i ”den varme stol” er derfor blevet bedt om at forholde os til:

· Hvilken udfordring betyder denne udvikling for hele ideen om et folkebibliotek?

· Hvilke dele af bibliotekets nuværende service overflødiggøres af udviklingen?

· Hvilke nye muligheder giver det for biblioteket, at man kan fokusere på andre områder?

· Hvilke områder er de mest oplagte for biblioteket at satse på?

De har på forhånd lidt provokerende spurgt, om der overhovedet er brug for et bibliotek i fremtiden? – men siger også samtidig at de som repræsentanter for kulturen naturligvis håber, at arrangementet også kan give et billede af, hvilke nye kulturelle muligheder, bibliotekerne kan blive kraftcenter for.

Kulturens Telt er indrettet intimt som hyggelig kulturcafé og er placeret på ”Indermolen” på Allinge Havn, i den sydlige ende af havnen. Efter arrangementet om bibliotekernes fremtid får Kulturens Telt klokken 17.00 besøg af forfatter Ursula Andkjær Olsen, der vil kvittere for debatten med en ægte kulturel oplevelse.


Så kom frisk...
Hvis ikke du er med på folkemøde 2013, kan du følge med på afstand via Twitter - #bibzonen, facebook.com/saintmichels eller Bibzonen på Storify

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kulturen i SVM regeringsgrundlaget 2022

Så blev sløret løftet for det nye Regeringsgrundlag i den kommende SVM-regering. I kan læse det hele her  - jeg har kigget lidt nærmere ned i de kulturpolitiske elementer.  Det indeholder et helt afsnit om om kultur.  Helt overordnet kan man mene at en flertalsregering giver mange muligheder for at udvikle kulturlivet, så alle borgere får mulighed for gode kulturtilbud. Ser man tilbage på valgkampen så har alle tre regeringspartier markeret sig med store ambitioner i valgkampen. særligt Venstre og Moderaterne har lovet massive investeringer i kulturlivet – så det er spændende at se hvordan de konkret vil indfri ambitionerne. Så må vi vente spændt til i morgen, hvor regeringen vil afsløre deres ministerliste og se om der kommer en ambitiøs kulturminister. I regeringsgrundlaget er ét afsnit om kultur: 7.3 Kultur og kirke Kulturen udfordrer vores måde at tænke og se verden på samtidig med, at det binder os sammen som land og folk. Det er den danske identitet

Vores digitale fremtid?

Skal du med til Webinar kl. 9.00 om ’Algoritmer, Data & Demokrati’ på vores Webinar om biblioteksansattes rolle og opgaver.  Vær med her https://lnkd.in/gzc8sJjA Mød Lisbeth Knudsen Tine Segel  Christian Langelund Hansen Nina Thorsted Petersen Lotte Hviid Dhyrbye og Michel Steen-Hansen Vores liv er på alle måder påvirket af digitale teknologier. For de fleste af os er de en naturlig og vigtig del af vores arbejde, hverdag og sociale liv. Men det er ikke alle, der kan navigere i det digitale samfund eller er gearet til den hastighed, udviklingen drøner afsted med. Det handler derfor om at give alle borgere digitale kompetencer, digital dannelse og ikke mindst handleevne. Bibliotekerne og de biblioteksansatte har en særlig samfundsforpligtigelse til at oplyse og styrke borgerne i den digitale transformation. De skal være med til at modvirke en udvikling, hvor for mange bliver koblet af, og hvor selve fundamentet for vores demokrati risikerer at smuldre. Derfor sætter vi rammerne

Plads til kulturen på Folkemødet - Kulturens Plads på Folkemødet

Det er så fedt igen at kunne komme på Folkemøde og være en del af den demokratiske samtale, der opstår når mange mødes på kryds og tværs. I år vil jeg nok mest være på Kulturens Plads som vi har skabt i Dansk Kulturliv. Vi åbner torsdag den 16. juni kl. 11.30 så kig forbi til en snak og vue på pladsen og det omfattende program.  Her vil folketingets kulturordfører også komme forbi og holde Kulturens Tale lige efter deres partiledere har holdt tale på hovedscenen. TV2 kom forbi for at høre mere om #KulturensPlads og det krævede store armbevægelser - du kan se indslaget på TV2 Men der er mange flere spændende events, jeg ser frem til og hvor jeg med kulturbrillerne på er med i debatten eller deltager på anden vis. F.eks. TORSDAG Kl. 13:15 - 14:00 Sustainable Education – to secure Sustainable Development. På A6 - Den Internationale Scene 17.30-18.15 Data i kulturlivet – galt eller genialt? På K21 – Kulturens Plads og så når jeg nok forbi Bobler i Civilsamfundet som foregår i Domen på