torsdag den 27. september 2012

FILMSTRIBEN.DK er SO EIN DING vi er vilde med

DR's So ein ding tog i går bibliotekernes digitale filmtjeneste FILMSTRIBEN.DK under kærlig behandling, som er lavet sammen med Det danske filminstitut (DFI) og DBC

Marie Høst havde afprøvet filmstriben og anmeldte den i aftenens udsendelse. Den var en positiv oplevelse, hun var glad for det enkle og overskuelige tekniske setup og fremhævede specielt filmstribens store sektion af dokumentarfilm. F.eks. er alle novelle- og dokumentarfilm fra DFI tilgængelig på filmstriben.dk 

OG selvom filmstriben fra bibliotekernes siden skal ses som et supplement til de kommercielle udbydere af film er der efterhånden en rimelig stor sektion af storfilm, primært i den genre man vil kalde klassikere. 

Dog synes hun, at de begrænsninger som bibliotekerne har i de forskellige kommuner , typisk at man som borger kun kan se fem film om måneden. Men kære Marie, det handler om penge. Det er skatteborgerne der betaler og film er dyre, så derfor er bibliotekerne nødt til at prioritere og derfor er der lagt disse begrænsninger ind. Men fedt nok at den førende gadgetsudsendelse i Danmark synes at bibliotekernes filmtjeneste er cool. 

SE PROGRAMMET I BEDSTE SPRØDE HD KVALITET - KLIK HER !

So ein Ding
So ein ding skriver på deres hjemmeside:
"Der er jo masser af gratis film på nettet, så hvorfor ikke tage et kig på nogle af dem der lovlige osse.

Høst kaster et anvisende blik på filmstriben.dk, med en del godt fra filmhavet betalt over skatten. Den er værd at bruge wwwtid på, hvis ikke du bor på Ærø og en enkelt anden kommune i Dk, der ikke har aftalen på plads med bibliotekerne.

Udvalget tilbyder niche-film der er svære at finde andre steder, mens blockbusterrepetoiret er langt fra hvad større tjennester globalt tilbyder. Men Filmstriben konkurrerer ikke men supplerer, siger de, …tjek selv her… de voksende og invaderende film-stream-tjenester. ."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar