tirsdag den 4. august 2009

Ta del i debatten

Jeg puffer de fleste af mine blogindlæg over på andre platforme, som twitter og facebook, hvor folk tilsyneladende er mere tilbøjelige til at tage del i debatten. Måske føler folk sig mere trygge ved at skrive i f.eks. facebook, hvor de alligevel er inde og føler sig mere hjemme, fordi de skriver gennem deres egen profil. Det er fedt, at folk vil tage del i debatten, fordi det er debat der skaber udvikling og stiller spørgsmålstegn ved hvilken retning vi skal i. Dog er det lidt ærgerligt, hvis debat alene skal føres via facebook, da der så er en tilbøjelighed til at det kun er en lille del (ens ”venner”) der får kendskab til den førte debat. Desværre er det en tendens som altid har været inden for den kulturelle sektor. Vi er meget debatlystne, når vi er sammen med andre kulturfolk, mens det er noget vanskeligere at få folk til at tage del i den offentlige debat i medierne.

Et eksempel på det, er en lille nyhed jeg offentliggjorde i går om "bibliotek i Brugsen. Er det en måde at udvidde på?" http://bit.ly/Rlagr

Efter det udspillede der sig en debat på facebook, som fik denne form på baggrund af en lille twit:
Maibrith Isabel Silke Hansen synes godt om dette.

Heidi Knudsen Rostholm
Vel nærmere et supplement.
I går kl. 15:36 · Slet

Hanne Laursen
minder om de gode gamle arbejdsplads biblioteker :)
I går kl. 15:42 · Slet

Marie Østergård
måske en lille kogebogs-filial sponseret af COOP?
I går kl. 15:44 · Slet

Hanne Laursen
og ja ... med de mastodonter af biblioteker, der nogle steder bygges, er det fint at etablere steder for folk, der er knapt så biblioteksvante
I går kl. 15:54 · Slet

Heidi Knudsen Rostholm
Det er udelukkende afhentning af reserverede materialer og aflevering - det vi hovedsaglig oplever at bussen bruges til i den halve time om fredagen. Nu får borgerne blot mulighed for hente det hele ugen, i stedet for at det bliver taget med ind og ud af bussen flere gange. At Dagbladet kalder det for et bibliotek, må vist være udtryk for den journalistiske frihed :-)
I går kl. 16:57 · Slet

Lone Arevad
Men, Heidi, det må da kræve ekstra mandskab? Det skal jo fragtes, køres igennem systemet osv.. Eller er det det eksisterende bogbuspersonale, der står for ordningen?
for 9 timer siden · Slet


Heidi Knudsen Rostholm
Hej Lone - det gør vi jo også nu når vi kører med bogbussen. Det er ikke intentionen at vi skal bruge mere eller mindre personale, men for at holde 30 min. fredag eftermiddag i Jystrup bruger vi knap 2,5 bibliotekartimer p.t. + brændstof til en tungt lastet bus. Når vi kører ud onsdag formiddag og fylder op og tømmer afleveringskassen, kombineres det med i forvejen fast tur i den mindre varebil til byens skole.
for 41 minutter siden · Slet

Lone Arevad
Hej Heidi. Det er en fin idé, synes jeg. Og jeg bider mærke i, at du kalder det et supplement. For der er jo mere tale om lagerarbejde i Brugsen-modellen end ved den personlige og biblioteksmæssige kontakt, man har med en bogbus.
for 5 minutter siden · Slet

Heidi Knudsen Rostholm
ja og den har de stadig tirsdag fra 17-19.15 eller på biblioteket!
for 2 minutter siden · Slet

Indlægget røg også direkte på facebook fra min blog. Her gav det anledning til disse kommentarer:

”Jystrup får bibliotek i Dagli'Brugsen":

Marie Østergård
I Århus forsøgte man i en lille landsby med deres forsamlingshus som afhentningssted. Det gik fint - folk bestilte og afhentede bøger og der var et glimrende organiseringssystem i det lille samfund. Det kørte fint men der var desværre tilmeldt for få personer til forsøget til at det kunne fortsætte. Man villle også gerne starte i en købmand i en anden landsby, men det kom desværre aldrig igang pga logistik udfordringer.Men spændende om det bliver en succes.
I går kl. 16:03 · Slet

Næstved Hovedbibliotek
Vi har det i Dagli' Brugsen i Hyllinge: http://www.naesbib.dk/Home/Bibliotekerne/Ditbibliotek/Hyllingebibliotekspunkt.aspx
I går kl. 16:13 · Slet

Doris Birch Friis
Vi har det også et par steder, som supplement til bogbusserne
for 10 timer siden · Slet

Iben Østerbye
I Herning Kommune kalder vi det Biblioteket kommer - 18 afhentningsteder i de små lokalsamfund både hos købmænd, daginstitutionerog forsamlingshuse. Det kører super godt!

------
Jeg synes det er dejligt I tager del, og jeg vil håbe vi også er i stand til at brede debatten ud, for det handler om at skabe adgang for borgerne til information og materialer. Altså et grundvilkår for demokratiudvikling og det er måske nok en debat for andre end os, hvem vi så end er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar