onsdag den 5. august 2009

Indvandrerbørn elsker biblioteket

I går kunne man i Hvidovre Avis læse at Indvandrerbørn elsker biblioteket og at mange af dem bruger biblioteket, fordi de får gratis hjælp til lektierne og adgang til computer

I artiklen hed det "- Og biblioteker spiller da også en vigtig rolle i forhold til integration, siger integrationskonsulent i København Kommune, Manu Sareen. Bibliotekerne er populære blandt indvandrerbørn. Mange søger derhen efter skoletid, fordi det er gratis, og fordi de kan få hjælp til lektierne. De kommer, fordi det er frit og åbent sted, hvor man ikke skal være tilmeldt... Ifølge integrationskonsulent Manu Sareen er bibliotekerne et vigtigt indsatsområde i forhold til integration, fordi børn fra indvandrerfamilier føler sig trygge der:- Kulturen og litteraturen er kongevejen til integration. Det er en vindersag at få indvandrerbørn på bibliotekerne . For mange af børnene bliver biblioteket et samlingssted, hvor de læser, spiller på computer og chatter på nettet. Desuden spiller biblioteket en vigtig rolle i forhold til at søge viden om emner, som ofte er tabu i hjemmet... "

Jeg tror Manu Sareen. har meget ret i sin analyse og derfor spiller bibliotekerne også en vigtig rolle i integrationsarbejdet. Og ikke kun i forhold til børn, men for hele familien, netop fordi det er frit og åbent sted, hvor man ikke skal være tilmeldt. Derfor gælder det om, at bibliotekerne er bevidste om det ansvar de har for at skabe en god indgang til det danske samfund, og få gjort opmærksom på tilbuddet over for de der ikke benytter det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar