fredag den 26. juni 2009

De der biblioteker er jo eksperter i INNOVATION

Jeg mødte forleden en gammel studiekammerat, fra den gang jeg gik på universitetet. Vi havde ikke set hinanden i 10-15 år og han sad og fortalte begejstret om sin karriere, hvor han arbejde med innovation, og hvor de lige havde opfundet en ny metode til at udvinde fiskeolie.

Jeg fortalte så at jeg var blevet direktør i Danmarks Biblioteksforening. Så blev han stille lidt, og jeg nåede lige at tænke, åhhhh nej nu skal jeg til at fortælle at vi ikke er støvede og ikke har knold i nakken, hverken fysisk eller mentalt.

Men nej – Han lyste op og sagde ”bibliotekerne er jo eksperter i innovation – vi har lige lavet en bog, om innovation og vi skulle finde et eksempel fra den offentlige sektor, og der var bibliotekerne bare så tydelige, at artiklen kom til at handle kun om dem”.

Så blev jeg sgu stolt på væsnets vegne.

I onsdags, var jeg til Innovation Cup, hvor bla. Ugebrevet Mandag Morgen kårer de bedste i Danmark til Innovation, dér var det jo ganske naturligt, at 4 ud af 24 deltagere var biblioteker.

Og at Århus biblioteker og borgerservice blev nr. 2 i ”offentlig innovation”. Stort tillykke til dem.

Ja - der blev jeg også stolt, og jeg kunne se på konkurrenterne som f.eks. Lego og Oticon, at de altså også var imponerede over alt det bibliotekerne byder ind med, i det moderne vidensamfund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar