mandag den 27. november 2017

Bibliotekerne bryder ældres ensomhed, viser nyt projekt

De danske folkebiblioteker kan være med til at afhjælpe ensomhed hos landets ældste, skriver Politiken i dag. Anledningen er at Tænkentanken Fremtidens Biblioteker i dag offentliggør millionprojekt finansieret af Velux Fonden

Gennem halvandet år har tænketanken udviklet et projekt i samarbejde med fire biblioteker og fire almene boligområder i Skælskør, Dalum, Varde og København for med kulturelle aktiviteter at bryde ensomheden og øge livskvaliteten blandt samfundets ældste borgere. 
»En af de store udfordringer i samfundet er ensomhed især hos ældre mennesker. Folkebiblioteket er den kulturinstitution, der når bredest ud i befolkningen, og er i mange lokalsamfund et mødested med mange aktiviteter – også for ældre. Men sjældent med det særlige fokus at skabe fællesskaber og hjælpe ældre ud af ensomhed. Projektet viser, at der er et stort potentiale for bibliotekerne, når det gælder om at yde en indsats for ensomme ældre«, siger projektleder i Fremtidens Biblioteker Louise Agger Nexø.
I dag lancereres resultaterne af det store projekt. Målet er at vise, hvordan bibliotekerne sammen med de almene boligområder kan spille en rolle for ensomme ældre. En håndbog og en animationsfilm vil derefter blive sendt som inspiration til boligorganisationer, kulturinstitutioner og foreninger over hele landet, der kan tænkes at have gavn af erfaringerne, læs selv artiklen i Politiken Politiken http://politiken.dk/kultur/art6224698/Biblioteker-skal-bryde-ældres-ensomhed 

eller dyk selv ned i rapporten

Lanceringskonference den 27. november
Tænketanken inviterer til konference ”Ældre, fællesskab og kultur – En konference om biblioteker, lokale samarbejder og indsatser mod ensomhed.” Det sker på Vartov i København den 27. november fra 9.30-16.00. Konferencen sætter fokus på ældre ensomme og hvilken rolle folkebiblioteket kan spille med afsæt i en ny undersøgelse fra Tænketanken.
Find hele programmet for dagen her
Læs mere om konferencen og vores oplægsholdereher.

For mere viden
Se oversigt over indhentet viden her.
Se oversigt over mediernes dækning her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar