tirsdag den 4. november 2014

Bogen lever, åben bibliotekerne!

Bogen er død, luk bibliotekerne!  skrev Venstres medlem af Københavns borgerrepræsentation Jens-Kristian Lütken i et frontalangreb på bogen og biblioteket for et stykke tid siden i Jyllands-Posten. Jeg svarede ham sammen med forlæggerforeningens direktør i samme avis, men debatten lever stadig, så vi genoptog den i P1 Debat - DR i den 4 november - jeg mener nemlig at bogen lever og vi har brug for biblioteket som aldrig før og glad for at det er på den politiske dagsorden.

I hans optik er biblioteket åbenbart udelukkende et sted hvor man kan hente en fysisk bog, og selv om både journalisterne og jeg forsøgte at overbevise ham om at biblioteket opgave er Fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet og den fysiske bog kun er èt af midlerne til det, så fik vi vist aldrig overbevist ham om, at verden ser anderledes ud end det han forud havde bestemt sig til. Selvfølgelig spiller bogen og litteraturen en væsentlig rolle i bibliotekernes virke, og det vil den også gøre fremover uanset om den bliver digital - men det handler også om formidling. I  Jens-Kristian Lütken optik er det ikke et bibliotek, hvis biblioteket er mere end en fysisk bogsamling, men uanset hvad vi kalder det så handler fremtidens bibliotek om borgerne efterspørgsel og samfundets behov for oplyste borgere.   
Se Biblioteksdebat: Bogen lever – og efterspørges både af

P1 har været langt omkring og starter deres udsendelse med et besøg på det nye og visionære bibliotek i Herning, en tur på det "åbne bibliotek" i Faxe og på Islands Brygges en aften kl 23.00 men det kan du selv opleve i den første halve time af udsendelsen. (indslaget starter 2. min inde i udsendelsen) 

Sendt første gang 04.11.14 kl. 14:03

2 kommentarer:


 1. I am a private loan lender which have all take to be a genuine lender i give out the best loan to my client at a very convenient rate.The interest rate of this loan is 3%.i give out loan to public and private individuals.the maximum amount i give out in this loan is $1,000,000.00 USD why the minimum amount i give out is 5000.for more information contact us Email osmanloanserves@gmail.com

  Your Full Details:
  Full Name :………
  Country :………….
  state:………….
  Sex :………….
  Address............
  Tel :………….
  Occupation :……..
  Amount Required :…………
  Purpose of the Loan :……..
  Loan Duration :…………
  Phone Number :………
  Contact Email osmanloanserves@gmail.com

  SvarSlet