fredag den 20. april 2012

Sammen er vi flere - eller hvordan vi skaber en stærk interesseorganisation


Danmarks biblioteksforening er i gang med en debat om hvordan man skaber en skarpere og endnu mere slagkraftig interesseorganisation. Det kræver ejerskab og politisk engagement.

Derfor er debatten med medlemmerne rigtig vigtig. På den palet forsøger vi os med flere forskellige tiltag. På vores netop afholdte årsmøde, havde vi temadebat om det og det er et punkt som vi drøfter med alle kommunerne, når vi på tourdanmark er rundt og snakke med alle landets kommuner og deres kulturudvalg og bibliotekschefer.

I dag afholder vi endnu en temadrøftelse med repræsentanter fra vores fem regionsforeninger. På det møde skal vi afklare hvilke modeller for fremtidig struktur i DB vi skal arbejde videre med. De oplæg vil så blive sendt til debat, så vi vil være klar til at vedtage nye vedtægter i 2013 og bygge en helt ny organisation i 2014.

Følg debatten på strukturdebat2011.blogspot.com/

Uanset hvilke modeller vi bygger på, vil grundlaget for vores organisation være:
          Politisk ejerskab, engagement og tyngde
          Repræsentativ geografisk og politisk dækning
          Samarbejde mellem fagfolk og politikere
          Inspiration og aktiviteter på tværs af kommunegrænser
          Lokalt debat
          Næring til udvikling

Alt samme for at give borgerne de bedste biblioteker og fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Det kommer ikke af sig selv. Derfor er der brug for Danmarks Biblioteksforening, som kommunernes og deres bibliotekers stærke interesseorganisation, og for at få sat den bibliotekspolitiske dagsorden! Og det skal vi til stadighed blive bedre til.

Du kan se dagens bud i PP herunder. Ingen kommentarer:

Send en kommentar