Det er interessant, at forlagene arbejder med nye modeller for distribution af e-bøger, særligt at de vil lære af musikbranchens fejltagelser vedr. DRM
Det er godt nok det engelsksprogede forlag Tor, der har besluttet at droppe den hårde beskyttelse mod piratkopiering af e-bøger. Men det bliver spændende at følge hvordan markedet vil udvikle sig i Danmark, hvor Digital direktør Cliff Hansen fra Lindhardt og Ringhof ser positivt på udviklingen og siger »På nettet kan vi se, at den ulovlige kopiering af almindelige e-bøger er meget begrænset. Det helt afgørende er, at vi som forlag sørger for, at e-bøgerne er til rådighed på markedet til en rimelig pris i stedet for at kopisikre dem på en måde, som skaber en væsentlig ulempe for den kunde, som har købt bogen på helt legal vis«, siger Cliff Hansen.
»Den hårde DRM-sikring skræmmer brugerne, og vi skal undgå at gentage musikbranchens fejltagelser«, siger Cliff Hansen.
Da musikbranchen forsøgte sig med den hårde DRM-sikring, oplevede han selv, hvordan han som forbruger blev stærkt irriteret over, at han på legal vis havde købt en cd, som han derefter ikke kunne overføre til sin computer.
Læs hele artiklen her - det kan rejse nogle spændende perspektiver for bibliotekerne eller måske snarere voldsomme udfordringer, for hvordan sikre bibliotekerne at den digitale bog ikke blive kopieret? Og hvordan vil det udvikle bibliotekernes mulighed for at stille e-bøger til rådighed for borgerne?
Kommentarer
Send en kommentar