onsdag den 5. oktober 2011

E for endelig

Det trykte bogmedie har som teknologi eksisteret i snart 600 år. Om lidt vil trykketeknologien som massedistributionsform vige for de digitale formater, og bøger vil i e-bogsform cirkulere frit, som musikfiler, filmbidder og tweets i forvejen gør det. Det kan sagtens betyde et endeligt for den masseproducerede bog, på samme måde som CD’en og DVD’en synger på sidste vers. Men det behøver ikke betyde et endeligt for forfattere. Tværtimod.

Det er pointen i en kronik af Mads Thimmers fra Innovationlab han skriver ud fra at vi skal se muligheden i digitaliseringen, frem for begrænsningen.

Da trykkekunsten blev udbredt i Europa, var den genstand for opstandelse ikke ulig den, man ser e-bogen blive modtaget med. Et monopol bliver brudt. En spredning sker. En demokratisering af tilgang.

Måske er det frygt for at miste, der er grobunden for den danske e-bogsskepsis. Tænk hvis det var omvendt. Hvis vi kastede os efter at udforske alle de nye, digitale muligheder for at demokratisere viden, opdyrke nye læsenicher, fremædle nye værksformer og fremfor alt udvide markedet for at læse......
Læs selv Mads Thimmers kronik

Ingen kommentarer:

Send en kommentar