onsdag den 12. maj 2010

Slut med hospitalsbiblioteker i Region Hovedstaden

I går havde TV2 Lorry et indslag om nogle af de biblioteks filiallukninger, der ikke har været så meget debat om, nemlig hospitalsbiblioteker i Region Hovedstaden.

I omtalen på deres hjemmeside skriver de:
Nu er det ved at være slut med at låne bøger når man ligger på hospitalet. Region Hovedstaden lukker de biblioteker, der er på hospitalerne, for ar at spare penge. I slutningen af denne måned lukker 4. Jeg skal ikke blande mig i, hvordan Region Hovedstaden vælger at prioritere deres økonomiske midler. I indslaget argumenterer jeg dog for at man bør arbejde på at sikre patienterne, at de stadig har adgang til at låne materialer. Patienter indlagt på hospitaler er ofte en svag gruppe, som selv har vanskeligt ved selv at få fat i materialer, derfor håber jeg man vil finde en løsning, der sikre at man stadig har adgang til læse- og kulturoplevelser fra biblioteket, selv om man er indlagt. Og så er det altså en god investering, for alt tyder på at kulturbrugere lever lidt længere.


Du kan selv se indslaget her:


I Danmarks Biblioteksforening har vi tidligere beskæftiget os med sammenhæng mellem kultur og sundhed. Det kan du læse mere om her.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar